Monterey

Big Sur’s ruige kust. Carmel’s gebleekte zand. De zachte getijdenpoelen van Pebble Beach. De kust van Monterey Californië is wereldberoemd om zijn ongeëvenaarde natuurschoon. Monterey’s wijnen van wereldklasse vertrouwen op diezelfde beeld-perfecte elementen. Warme zon, koele mist, oeroude bodems: alle essentiële componenten van de wijnbouwkunst. Gerenommeerde wijngaarden en wijnmakerijen, groot en klein, noemen Monterey hun thuis. Van de steile hellingen van Carmel Valley tot de glooiende heuvels van Salinas Valley. Monterey staat alleen in het maken van wijnen met een uitzonderlijke smaak, karakter en balans. En de gastvrijheid van onze lokale wijnmakers is net zo beroemd als hun wijnen. De historische wortels van Monterey zitten diep!
Land
Land
Toon meer opties
Regio
Zoek een regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal
Toon meer opties

Toont alle 3 resultaten

De Monterey AVA is een lang, dun wijnbouwgebied in de wijnstreek Central Coast in Californië. De AVA volgt de Salinas-riviervallei van de San Luis Obispo-provincielijn in het zuidoosten tot de monding van de rivier, 145 km in het noordwesten. Hoewel binnen de Monterey County, is de Monterey AVA een apart gebied. een totaal van 259.000 hectare wijngaard.

Aparte AVA

Monterey kreeg in 1983 een AVA. Het heeft nu in totaal 16.200 hectare beplant met wijnstokken. De vallei is in klassieke Californische stijl, vlak en enkele kilometers breed, waardoor een ideale topografie voor wijnstokken ontstaat. Het loopt tussen het Gabilan-gebergte en de Sierra de Salinas en fungeert als een natuurlijke trechter en trekt koele lucht landinwaarts vanaf de kust. Mist en een koele bries zijn een essentieel onderdeel van het Monterey-terroir. Alsook zoals ze verder naar het noorden zijn in de valleien van Napa en Sonoma.

Als de grootste van alle AVA’s, herbergt de regio aanzienlijke variaties in microklimaten en bodemtypes. Dominante grondsoorten zijn gebaseerd op leem. In gebieden die dichter bij de koude Stille Oceaan liggen, zijn Pinot Noir, Riesling en Chardonnay de overheersende variëteiten. Dit terwijl warmere streken verder naar het zuiden meer aanplant van Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah en Zinfandel hebben. Chardonnay is de overheersende variëteit van de regio en vormt ongeveer 50 procent van de wijnstokken in productie.

De Salinas is de grootste rivier van de centrale kust van Californië en is van vitaal belang voor het succes van de wijnbouw in het gebied. Het strekt zich uit over 270 kmen droogt een landoppervlak uit van 10.774 vierkante km. Op zijn route tussen het Los Padres National Forest en de Stille Oceaan passeert het Paso Robles en San Lucas voordat het zelfs de Monterey County-lijn bereikt. Eenmaal ten noorden van de grens loopt de rivier door het hart van de Hames-vallei, San Bernabe en Arroyo Seco AVA’s, en de Monterey AVA.