Cantina Tramin

Cantina Tramin biedt een verzameling fascinerende meesterwerken om uw smaakpapillen bij elke slok te betoveren. Deze wijnen weerspiegelen het werk van 160 wijnboerenfamilies die al generaties lang verbonden zijn door hun liefde voor het land, hun tradities voortzetten en de ongeëvenaarde geuren van deze unieke regio creëren.
Land
Land
Toon meer opties
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal
Toon meer opties

Resultaat 1–12 van de 17 resultaten wordt getoond

Cantina Tramin staat bekend om hun distinctieve karakter en uitstekende kwaliteit. Deze kwaliteit komt voort uit het uitstekende bergterroir. Dit uit zich onder andere in frisse, fruitige en levendige wijnen. Zo is het ook bij het coöperatief Tramin. Het was het jaar 1889 waarin Christian Schrott, een priester uit Parijs, besloot een coöperatief van wijnmakers in Tramin (Termeno) op te richten.

Meer dan 100 jaar later is het Tramin coöperatief uitgegroeid tot een bedrijf dat de inspanningen van ongeveer 270 wijnboeren over een oppervlakte van 230 hectare coördineert. Tramin ziet streng toe op de teelt. hierdoor is er door de jaren heen een bijzonder hoog kwaliteitsniveau behaald. De inspanningen van dit bedrijf en die van de bijzonder begaafde wijnmaker Willi Stürz zijn ook in de wijnwereld buiten Italië niet lang onopgemerkt gebleven. Hun wijnen staan vandaag de dag zowel nationaal als international bekend om hun consistent hoge kwaliteit.

Cantina Tramin Alto Adige - Casa del Vino Amsterdam

De wijngaarden liggen in de buurt van het meer van Caldaro. Dit gebied heeft een specifiek microklimaat dat bijdraagt aan de unieke karakter van de wijnen: zuiver met een duidelijk eigen persoonlijkheid. De Tramin-coöperatie heeft een zeer moderne wijnmakerij die in 2010 in gebruik is genomen.

Cantina Tramin wijnmakerij - Casa del vino Amsterdam

Traditie, innovatie en creativiteit

Tramin combineert traditie, moderne wijnbouwtechnieken en creativiteit om topkwaliteit te leveren. Tramin is opgericht door in 1889 door Christian Schrott, een priester en Oostenrijks parlementlid. Hij besloot een coöperatie op te richten.  Deze bracht de vele wijnboeren bij elkaar. De principes van ruim een eeuw geleden worden nog steeds gerespecteerd.

Tramin maakt wijnen van de druiven Pinot Grigio, Gewürztraminer, Schiava, Pinot Nero, Lagrein, Moscato Rosa en Moscato Giallo, vervolgens Pinot Bianco, Chardonnay en Merlot, en ten slotte Cabernet Sauvignon, Sauvignon Blanc en Müller Thurgau.

Cantina Tramin maakt een brede range aan wijnen op meerdere kwaliteitsniveau’s