Antinori

Tja, Antinori ….Wie Italiaanse wijn zegt , kan niet om deze producent heen! Overal te maar behalve hun toppers. Gelukkig hebben wij die wel in ons aanbod… De meest beroemde wijngaarden van het landgoed liggen op dezelfde heuvel, Tignanello en Solaia, op bodems die afkomstig zijn van mariene mergelsteen uit het Plioceen, rijk aan kalksteen en leisteen. De wijnstokken genieten van warme temperaturen gedurende de dag en koelere avonden gedurende het groeiseizoen. De twee kenmerkende wijnen van het landgoed, Solaia en Tignanello, worden geproduceerd uit deze wijngaarden en worden door de internationale pers omschreven als “een van de meest invloedrijke wijnen in de geschiedenis van de Italiaanse wijnbouw”. Het is maar een weetje….
Land
Land
Toon meer opties
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal
Toon meer opties
Antinori staat eigenlijk gelijk aan het begrip Italiaanse wijn. Van supermarkt tot gespecialiseerde wijnwinkels zie je het! 
Deze familie maakt al meer dan zes eeuwen wijn. Onder het familiemotto ‘Te Duce Proficio’ (onder uw leiding ga ik voorwaarts) leverden de Antinori’s hun strijd voor kwaliteitsverbetering van Italiaanse wijnen. Reeds heel veel jaren staan zij inmiddels bekend als een absolute top producent.  Zij die heel wijnminnend Italië de weg wees naar vooruitgang. Het oog voor zowel traditie als innovatie heeft het huis Antinori gemaakt tot wat het nu is: de absolute top van Italië. Afgelopen decennia heeft de familie veel geïnvesteerd in eigen wijngaarden in Toscane, het naburige Umbrië en in andere delen van Italië. Altijd met de bedoeling om een nog betere kwaliteit wijn te kunnen leveren en het bedrijf financieel gezond door te geven aan een volgende generatie.
 Piero Antinori, die de afgelopen decennia aan het roer van het bedrijf heeft gestaan is een ware pionier. Door zijn onderscheidende visie is hij winnaar van meerdere ‘Lifetime achievement awards’. Zijn 3 dochters; Albiera, Allegra en Allessia werken ook allen in het bedrijf en ook zijn kleinkinderen maken de eerste stappen in de wijnwereld.

Wijntempel onder architectuur gebouwd.

Na 7 jaar bouwen verrees in 2013, in het hart van Toscane, de futuristische wijntempel van Antinori. De multifunctionele wijnkelders zijn verzonken in een heuvel en daarmee volledig geïntegreerd in het landschap. Op deze plek worden een aantal klassieke wijnen van het huis geproduceerd. Daarnaast zijn er tevens een restaurant en kantoren gevestigd. Deze unieke locatie in het hart van de Chianti Classico regio is ook openbaar voor het publiek en relaties. Stel uw Routeplanner alvast maar in!

Wijngebieden

De originele droom van de familie was om een topklasse wijn te maken in iedere belangrijke wijnregio van Italië. En inmiddels ook gerealiseerd. In Italië heeft Antinori wijngaarden in de beste gebieden van Toscane, Umbrië, Piëmonte, Lombardije en Apulië. Vanuit de enorme nieuwsgierigheid, passie en kennis van 26 generaties is deze droom uitgebreid naar de rest van Italië, Europa, Noord- en Zuid-Amerika. Hier Voorafgaand hieraan is altijd  jaren van onderzoek in de historie, wijntradities, mentaliteit en cultuur van het gebied gedaan. Er wordt daarnaast altijd gewerkt met jonge mensen uit de regio, om de wortels van de lokale identiteit terug te laten komen in de wijn. Ieder wijnhuis heeft daarom zijn eigen team van wijnmakers. Onderling kunnen zij samenwerken om kennis en krachten uit de verschillende gebieden te bundelen.