☰ MENU
Menu

De Moya Tibó Merseguera

2023

Jaar:

Land:

Streek:

Regio:

Druif:

Domein:

Classificatie:

Alcohol:

Inhoud:

Op dronk:

 12,25

Prijs per fles

Tijdelijk uitverkocht

betaal veilig met ideal betaal veilig met creditcards betaal veilig met paypal betaal veilig met belfius betaal veilig met bancontact betaal veilig met kbc  

Jaar:

Land:

Streek:

Regio:

Druif:

Domein:

Classificatie:

Alcohol:

Inhoud:

Op dronk:

Super karakteristiek wit uit Valencia!

“Hoge geurintensiteit van vlierbloesem, rijp fruit (lychee), ziltig. Mooie frisse zuren, maar toch een rond mondgevoel. Bijzondere witte wijn!” De Moya Tibó Merseguera is een frisse witte wijn met intense aroma’s van oranjebloesem, acacia, citrus en een hint van toast. Deze bijzondere blend komt uit de wijngaarden van Valencia, Spanje, waar de mediterrane invloeden duidelijk naar voren komen. Gemaakt van Merseguera en een vleugje Muscat a petit grain, zorgt deze wijn voor een rijke smaakbeleving. De druiven groeien op 1050 meter hoogte, wat zorgt voor de mooie zuren en een dikke schil. De Moya Tibó Merseguera is aantrekkelijk voor iedereen die houdt van een fruitige wijn met een lange, verfrissende afdronk.

Smaak en Wijn-Spijs Combinaties

De smaak van De Moya Tibó Merseguera is verfrissend en fruitig, met tonen van citrus en een subtiel vetje. De wijn rijpt vier maanden ‘sur lie (op eigen gist),’ wat zorgt voor extra complexiteit, structuur en diepgang. Door de lichte tonen van toast en de levendige zuren is deze wijn veelzijdig in gebruik. Heerlijk als aperitief of bij schaal- en schelpdieren. Daarnaast past hij uitstekend bij gerechten uit de Aziatische keuken, waar zijn frisse en bloemige karakter de smaken prachtig aanvult.

Wijnhuis De Moya en vinificatie

De Moya is een familiebedrijf opgericht door Yves en Sophie Laurijssens. Hun wijngaarden, verborgen in de bergen van Valencia, combineren het beste van oude wijnranken en moderne vinificatietechnieken. De Merseguera-druif komt hier op grote hoogte perfect tot zijn recht, mede dankzij de kalkrijke, zanderige leembodem. De druiven worden vroeg in de ochtend geoogst en gekoeld. Vervolgens vindt de gisting plaats; 85% in roestvrijstalen tanks en 15% in Franse eikenhouten vaten. Dit geeft de De Moya Tibó Merseguera zijn karakteristieke frisheid en intensiteit, die ieder jaar weer indruk maakt.

Log in of maak een nieuw account aan om je favoriete wijnen te bewaren en te kunnen delen met vrienden en familie.