Wijnen van de Viura druif

De van origine Noord-Spaanse Viura druif is een witte druif die internationaal beter bekend onder de naam Macabeo.
Categorieën
Mousserende wijn (1)
Brut (1)
Rode wijn (1)
Witte wijn (5)
Wijnen per land en streek
Spanje (7)
Castilla La Mancha (2)
La Mancha (1)
Rioja (3)
Catalunya (Catalonië) (1)
Rueda (1)
Smaak
Mousserend: Droog, Strak, Mineralig (1)
Rood: Stevig, Bite, Complex, Gastronomisch (1)
Wit: Fris, Fruitig, Toegankelijk (2)
Wit: Fris, Verfijnd, Droog (1)
Wit: Vol, Rijk, Complex (1)
Druif
Jaar
Eigenschappen
Prijs

De van origine Noord-Spaanse Viura druif is een witte druif die internationaal beter bekend onder de naam Macabeo. De druif wordt in de Spaanse Rioja veel gebruikt voor de productie van witte wijnen. In Penedes wordt de druif vaak gebruikt voor de productie van Cava, vaak in combinatie met de druivensoorten Parallada en Xarel-lo.

De smaak van de Viura (Macabeo) druif is afhankelijk van het plukmoment en daarop volgende behandeling. De wijnen kunnen vers, bloemig en aromatisch zijn wanneer ze voldoende vroeg worden geoogst en gerijpt in roestvrij staal, maar zwaar, honingachtig en nootachtig wanneer ze in eiken worden gerijpt en iets later worden geoogst.

Viura druif