Viura

De van origine Noord-Spaanse Viura druif is een witte druif die internationaal beter bekend onder de naam Macabeo.
Land
Land
Toon meer opties
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal
Toon meer opties

De van origine Noord-Spaanse Viura druif is een witte druif die internationaal beter bekend onder de naam Macabeo. De druif wordt in de Spaanse Rioja veel gebruikt voor de productie van witte wijnen. In Penedes wordt de druif vaak gebruikt voor de productie van Cava, vaak in combinatie met de druivensoorten Parallada en Xarel-lo.

De smaak van de Viura (Macabeo) druif is afhankelijk van het plukmoment en daarop volgende behandeling. De wijnen kunnen vers, bloemig en aromatisch zijn wanneer ze voldoende vroeg worden geoogst en gerijpt in roestvrij staal, maar zwaar, honingachtig en nootachtig wanneer ze in eiken worden gerijpt en iets later worden geoogst.