Barón de Ley

Bekend door heel Nederland, en op wijnkaarten van vele top restaurants zijn de wijnen van Barón de Ley aan te treffen. Hun Rioja’s zijn stuk voor stuks klassiekers. En terecht !
Prijs
Onder €10 (3)
Tussen €10 en €20 (4)
Tussen €20 en €30 (2)
Tussen €30 en €50
€50 en hoger
Show more Show less
Speciaal
Wijnen per land en streek
Spanje (6)
Rioja (5)
Galicia (1)
Cigales (1)
Show more Show less
Druif
Cabernet Sauvignon (1)
Garnacha (2)
Garnacha Blanca (2)
Graciano (2)
Malvasia Bianco (1)
Mazuelo (1)
Tempranillo (7)
Tempranillo Blanca (1)
Viura (2)
Show more Show less
Jaar
Prijs

Toont alle 9 resultaten

Drie succesvolle wijnproducenten hebben in 1985 in Rioja besloten hun krachten te bundelen en het wijnhuis Barón de ley op te richten. Het moge duidelijk zijn: dat heeft hun én ons geen windeieren gelegd. Want wat maken ze daar een mooie wijnen.

Men kocht destijds een voormalig klooster met bijbehorend land en een wijnkelder, waar de Benedictijner monniken al kort na de Middeleeuwen hun wijn maakten. Een Single Estate bodega zou het worden, met druiven van eigen wijngaarden. Destijds een uniek concept in Rioja, waar voorheen dan 90% van de wijnmakers afhankelijk was van lokale druiventelers en daar hun druiven inkochten. Tegenwoordig is Barón de Ley met meer dan 750 hectare eigen wijngaarden één van de succesvolste wijnbedrijven van Spanje. Baron de Ley combineert traditionele met moderne innovatieve technieken. Hun wijnen zijn Spaans ten voeten uit met vaak een forse lik eikenhout maar tegelijkertijd boordevol fruit zitten. Dat is misschien wel het geheim van hun grote succes. Gewoon the best of both worlds. Muy bien !

Na de aanplant van de eerste wijnstokken in het kloosterlandgoed in 1985, waaronder 70 ha. Tempranillo, 10 ha Graciano en 10 ha. experimentele rassen, was de markt zo enthousiast dat men meer aanplant al snel realiseerde.

Bij deze en meer recentere projecten heeft de kelder zich vastbesloten open te stellen voor andere rode variëteiten uit Rioja (Garnacha, Maturana, Graciano). Zelfs voor witte (Verdejo, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Garnacha Blanca). Met als doel verhoging van de kwaliteit en het bijzondere karakter van hun wijnen.