Cascina Ghercina

Cascina Ghercina is een elegant huis van goede komaf die zich bij veel gelegenheden thuis voelt. Bereidt je voor op een stevige wijn, vol fruit, hout en specerijen die je zeker gaat verleiden. Maar ook de uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding maakt hun wijnen bijzonder aantrekkelijk.
Landen & Regio's
Landen & Regio's
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Druif
Druif
Toon meer opties
Thema
Thema
Toon meer opties
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties

Cascina Ghercina, producent van Piemontese wijnen, is geboren uit een verlangen van Paolo en Guido Sartirano: een selectie wijnen wijden aan wijnliefhebbers die constant op zoek zijn naar kwaliteit en traditie. Respect voor het territorium, voortdurende toewijding om uitmuntendheid te bereiken, oprechte passie. Dit zijn de waarden die zijn geërfd van de vier generaties producenten waarvan Cascina Ghercina is afgeleid en die men elke dag combineert met de technologieën die de moderniteit kan bieden.  Cascina Ghercina-wijnen zijn dan ook kinderen van het terroir in  Piemonte en in het bijzonder de Langhe.

Ze zijn gevestigd in Novello, op de grens met de gemeente Barolo.  “Ghercina” is de naam van het meer dat het centrum van het landgoed domineert, waar rondom enkele van de eigen wijngaarden liggen.

Hun troef is hun wijn van de Nebbiolo druif. Nebbiolo komt al voor in documenten uit de 13e eeuw. Echter deze bereikte het hoogtepunt van zijn expressie in het midden van de 17e eeuw.

Nebbiolo geeft leven aan de belangrijkste wijnen van Piemonte en misschien wel van de wereld: Barolo en Barbaresco. De naam zou kunnen zijn afgeleid van het feit dat de Nebbiolo-oogst voor het laatst wordt gedaan. Dit is  meestal in oktober, wanneer er al mist is.  Met de druiven  die bedekt zijn met een soort patina  die ons aan de mist zou doen denken. De vruchten geven zeer gestructureerde wijnen die geschikt zijn voor veroudering.

error: