☰ MENU
Menu

Monte da Caçada Tinto

2020

Jaar:

Land:

Streek:

Regio:

Classificatie:

Alcohol:

Inhoud:

Op dronk:

 12,65

Prijs per fles

Nog 2 flessen op voorraad

betaal veilig met ideal betaal veilig met creditcards betaal veilig met paypal betaal veilig met belfius betaal veilig met bancontact betaal veilig met kbc  

Jaar:

Land:

Streek:

Regio:

Classificatie:

Alcohol:

Inhoud:

Op dronk:

Rode krachtpatser uit het hart van Portugal

Rijp rood fruit met zwarte bosvruchten, zwarte peper, tabak, gedroogde kruiden en leer. Deze karaktervolle Portugese rode wijn uit Alentejo heeft een rijk en warm aroma-pallet die je omarmt en nog even vasthoudt. De Monte da Caçada Tinto is een expressieve wijn uit een zorgvuldige selectie van Syrah, Touriga Nacional en Alicante Bouschet druiven, wat het een krachtige, maar gebalanceerde wijn maakt.

Smaakprofiel en Gastronomische Verkenning

In de mond heeft hij een vol karakter. De combinatie van de drie druivenrassen zorgt voor een complexe smaak waarin het rijpe fruit en de kruidige tonen elkaar perfect aanvullen. Deze robuuste rode wijn is een uitstekende begeleider van diverse vleesgerechten. De Monte da Caçada Tinto komt bijzonder goed tot zijn recht bij gerechten met rundvlees of kalfsvlees. Ook bij gevogelte vormt deze wijn een harmonieuze combinatie, waarbij zijn fruitige karakter en kruidige nuances de smaken van het gerecht versterken.

Casa Santos Lima en Vinificatie

De wijngaarden voor de Monte da Caçada Tinto bevinden zich in de Alentejo, waar een uitgesproken mediterraan klimaat heerst. De warme, droge zomers worden afgewisseld door koude winters, wat bijdraagt aan de ontwikkeling van optimaal rijpe druiven. De bodem, die voornamelijk bestaat uit klei en leisteen, geeft de wijn zijn karakteristieke minerale toets en structuur.

Na de oogst worden de druiven zorgvuldig ontsteeld en ondergaan ze een vergisting van 14 dagen in roestvrijstalen vaten. Deze gecontroleerde fermentatie zorgt voor optimale extractie van kleur en aroma’s. Vervolgens rijpt de wijn gedurende 8 maanden in een combinatie van Franse en Amerikaanse eikenhouten barriques. Deze rijping draagt bij aan de complexiteit en voegt de karakteristieke vanilletonen toe aan het smaakpalet.

Casa Santos Lima heeft hier een wijn gecreëerd die het terroir van Alentejo perfect vertaalt. Deze rode wijn biedt een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en is geschikt voor diverse gelegenheden. Of het nu gaat om een doordeweekse maaltijd of een speciaal diner, de Monte da Caçada Tinto is een top keuze die karakter en toegankelijkheid combineert.

Log in of maak een nieuw account aan om je favoriete wijnen te bewaren en te kunnen delen met vrienden en familie.