☰ MENU
Menu

Paul Mas Réserve Languedoc Blanc AOP

2023

Jaar:

Regio:

Classificatie:

Alcohol:

Inhoud:

Op dronk:

 9,95

Prijs per fles

Nog 6 flessen op voorraad

betaal veilig met ideal betaal veilig met creditcards betaal veilig met paypal betaal veilig met belfius betaal veilig met bancontact betaal veilig met kbc  

Boomgaard vibes met deze heerlijke zuid-Franse blend!

Witte perzik, iets van noten, citroenzest en gekarameliseerde peer. Paul Mas Réserve Languedoc Blanc is een elegante en aromatische witte wijn uit de AOP Languedoc in Zuid-Frankrijk die doet denken aan een zuid-Rhone blend. De wijn wordt gemaakt van een blend van vier druivensoorten: 40% Grenache Blanc, 30% Marsanne, 20% Vermentino (rolle) en 10% Viognier. Elk druivenras wordt apart gevinifieerd en daarna geblend, waardoor de wijn zijn gelaagde karakter krijgt. Deze wijn heeft frisse aroma’s van sinaasappel maar ook van tropisch fruit zoals mango en ananas, gecombineerd met subtiele tonen van vanille en bloesem. Dit is een leuke keus voor mensen die houden van van verfijnde, volle witte wijnen met een fruitig karakter.

Proefnotitie en wijn-spijscombinaties

De smaak van de Paul Mas Réserve Languedoc Blanc is rijk en vol fruitig, met een goede balans tussen frisse en kruidige tonen. Tropisch fruit zoals ananas en mango komt duidelijk naar voren, terwijl de kruidige vanille zorgt voor een aangename, lange afdronk. Deze wijn is perfect in balans, waardoor hij soepel drinkt en een aanhoudende smaak heeft. Het is een super veelzijdige wijn die goed samengaat met veel verschillende gerechten. Probeer hem bij schaal- en schelpdieren, gegrilde vis, wit vlees, of zachte kazen zoals geitenkaas. Maar ook bij rijkere groenten gerechten met veel gegrilde groentes als pompoen is een super combi. Voor een zoetere pairing is deze wijn ook heerlijk bij fruitdesserts en lichte gebakjes, de wijn lijkt dan droger en frisser.

Domaines Paul Mas

Gemaakt door Domaines Paul Mas, een bekend wijnhuis in de Languedoc-streek. De druiven zijn pneumatisch geperst, en de vergisting gebeurt langzaam in roestvrijstalen tanks bij een gecontroleerde temperatuur van 16 tot 18 °C. Dit proces duurt 15 dagen en de rijping vindt plaats op de schillen met regelmatige bâtonnage (roeren van de gisten) om complexiteit en textuur aan de wijn toe te voegen. De rijping duurt 4 tot 5 maanden, wat zorgt voor een subtiele gelaagdheid in smaak en aroma, typisch voor wijnen van hoge kwaliteit.

Paul mas staat bekend om zijn wijnen met een super prijs-kwaliteit verhouding! Deze heeft zelfs de AOP classificatie. Probeer ook eens de Paul Mas Reserve Languedoc Rouge AOP!

Log in of maak een nieuw account aan om je favoriete wijnen te bewaren en te kunnen delen met vrienden en familie.