☰ MENU
Menu

De Moya Gloria Monastrell

2018

Jaar:

Land:

Streek:

Regio:

Druif:

Domein:

Classificatie:

Alcohol:

Inhoud:

Op dronk:

 13,00

Prijs per fles

Nog 6 flessen op voorraad

betaal veilig met ideal betaal veilig met creditcards betaal veilig met paypal betaal veilig met belfius betaal veilig met bancontact betaal veilig met kbc  

Jaar:

Land:

Streek:

Regio:

Druif:

Domein:

Classificatie:

Alcohol:

Inhoud:

Op dronk:

Een bijzonder glorieuze rode wijn uit Valencia!

Mooie wijn uit de Levante! Zacht, soepel maar ook zeker diepgang. Iets bloemigs en donker fruit met mooie geïntegreerde houttonen op de achtergrond. Rijpe taninnes. De Moya Gloria Monastrell is een krachtige rode wijn uit de bergen van Valencia, Spanje. Deze wijn heeft aroma’s van bramen, frambozen, aalbes en subtiele tonen van rabarber. De druiven groeien op 650 meter hoogte, waar het mediterrane klimaat met droge, hete zomers zorgt voor optimale rijping. De Gloria Monastrell is een bijzondere wijn van 100% Monastrell-druiven (in Frankrijk de Mourvedre), perfect voor liefhebbers van volle, aromatische wijnen met een lange, elegante afdronk.

Smaak en Wijn-Spijs Combinaties

De smaak van De Moya Gloria Monastrell is vol en intens. Rijke fruittonen van rijpe bramen en frambozen gaan hand in hand met een vleugje rabarber. De afdronk is complex, met lichte roostertonen die de wijn een extra laag diepgang geven. Deze wijn past perfect bij stevige, rijke gerechten zoals ribbetjes, paddenstoelen, eend of lamsrack. Ook bij een bord met worstjes komt de Gloria Monastrell volledig tot zijn recht. De wijn is het lekkerst wanneer je hem op kamertemperatuur (16 tot 18 graden) uitschenkt, zodat de volle smaak optimaal naar voren komt.

Het Wijnhuis: Traditioneel en Modern

De Moya is een familiebedrijf, opgericht door Yves en Sophie Laurijssens. Zij combineren hun bourgondische instelling met hun passie voor lokale druiven. In de bergen van Valencia ligt hun wijngaard, waar de Monastrell-druiven op zanderige, kalkrijke bodem groeien. De druiven zijn vergist in grote eikenhouten vaten van 1000 liter. De hoed wordt handmatig ondergedompeld om de beste extractie te bereiken. Alleen de wijn die spontaan afloopt, wordt gebruikt. Daarna rijpt de wijn twaalf maanden in gebruikte Franse eiken vaten van 225 en 1000 liter. Dankzij de warmte komt de Monastrell hier perfect tot zijn recht. Dit maakt De Moya Gloria Monastrell tot een unieke en smaakvolle wijn.

Log in of maak een nieuw account aan om je favoriete wijnen te bewaren en te kunnen delen met vrienden en familie.