☰ MENU
Menu

Gamay

De enige druif die volgens de AOC-regels mag worden gebruik om in de Beaujolais wijn te maken.
Land
Land
Toon meer opties
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Prijs
Prijs - slider
Prijs - inputs
Flesinhoud
Zoek op inhoud
Flesinhoud
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Alcoholpercentage
Zoek op alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Jaargang
Zoek op jaargang
Jaargang
Duurzaam
Duurzaam
Smaak
Smaak
Speciaal
Speciaal
Toon meer opties

Gamay (à jus blanc)

De enige druif die volgens de AOC-regels mag worden gebruik om in de Beaujolais wijn te maken. Gamay wordt ook geteeld in Zuidwest-Frankrijk en de Loire-vallei. Gevinifieerd tot een rosé, de resulterende wijn is fris en aromatisch. Bij traditionele gisting op de schil levert het een rode wijn op met zeer rijpe fruitaroma’s, fris en gemakkelijk te drinken.

Gamay druiven