Gamay

De enige druif die volgens de AOC-regels mag worden gebruik om in de Beaujolais wijn te maken.
Land
Land
Toon meer opties
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal
Toon meer opties

Toont alle 4 resultaten

Gamay (à jus blanc)

De enige druif die volgens de AOC-regels mag worden gebruik om in de Beaujolais wijn te maken. Gamay wordt ook geteeld in Zuidwest-Frankrijk en de Loire-vallei. Gevinifieerd tot een rosé, de resulterende wijn is fris en aromatisch. Bij traditionele gisting op de schil levert het een rode wijn op met zeer rijpe fruitaroma’s, fris en gemakkelijk te drinken.

Gamay druiven