Carmenere

In het begin van de 19e eeuw was de Carmerere druif de meest aangeplante druif in Frankrijk, voornamelijk in de Medoc streek.
Land
Land
Toon meer opties
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal
Toon meer opties

Toont alle 2 resultaten

In het begin van de 19e eeuw was de Carmerere druif de meest aangeplante druif in Frankrijk, voornamelijk in de Medoc streek. Maar de een slechte vruchtzetting (coulure) en de ziekte Phylloxera, werd in Frankrijk gekozen voor nieuwe aanplant op Amerikaanse onderstok van diverse andere druivensoorten. Gelukkig doet de druivensoort het wel goed in Chili, waar het het vanwege de ideale klimatologische omstandigheden bijna geen last meer heeft van coulure.

De druiven geven een volle smaak aan de wijn en geeft een diepdonkere kleur. In Chili mogen de producen ten wijnsteenzuur aan de most toevoegen, waardoor de wijn een goede zuurgraad verkrijgt.