Carmenere

In het begin van de 19e eeuw was de Carmerere druif de meest aangeplante druif in Frankrijk, voornamelijk in de Medoc streek.
Landen & Regio's
Landen & Regio's
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Druif
Druif
Toon meer opties
Thema
Thema
Toon meer opties
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties

In het begin van de 19e eeuw was de Carmerere druif de meest aangeplante druif in Frankrijk, voornamelijk in de Medoc streek. Maar de een slechte vruchtzetting (coulure) en de ziekte Phylloxera, werd in Frankrijk gekozen voor nieuwe aanplant op Amerikaanse onderstok van diverse andere druivensoorten. Gelukkig doet de druivensoort het wel goed in Chili, waar het het vanwege de ideale klimatologische omstandigheden bijna geen last meer heeft van coulure.

De druiven geven een volle smaak aan de wijn en geeft een diepdonkere kleur. In Chili mogen de producen ten wijnsteenzuur aan de most toevoegen, waardoor de wijn een goede zuurgraad verkrijgt.

error: