Wijnen van de Carmenere druif

In het begin van de 19e eeuw was de Carmerere druif de meest aangeplante druif in Frankrijk, voornamelijk in de Medoc streek.
Categorieën
Rode wijn (1)
Rosé (7)
Wijnen per land en streek
Chili (1)
Maule Valley (1)
Italië (1)
Veneto (1)
Smaak
Rood: Stevig, Bite, Complex, Gastronomisch (1)
Druif
Jaar
Eigenschappen
Prijs

In het begin van de 19e eeuw was de Carmerere druif de meest aangeplante druif in Frankrijk, voornamelijk in de Medoc streek. Maar de een slechte vruchtzetting (coulure) en de ziekte Phylloxera, werd in Frankrijk gekozen voor nieuwe aanplant op Amerikaanse onderstok van diverse andere druivensoorten. Gelukkig doet de druivensoort het wel goed in Chili, waar het het vanwege de ideale klimatologische omstandigheden bijna geen last meer heeft van coulure.

De druiven geven een volle smaak aan de wijn en geeft een diepdonkere kleur. In Chili mogen de producen ten wijnsteenzuur aan de most toevoegen, waardoor de wijn een goede zuurgraad verkrijgt.

Carmenere druif