Pasqua

Pasqua is een Italiaans wijndomein dat gespecialiseerd is in wijnen uit Veneto. Het staat algemeen bekend om zijn Valpolicella-, Amarone-, Soave- en Prosecco-wijnen, maar staat ook bekend om zijn collectie wijnen gemaakt van andere regionale Italiaanse en internationale druivensoorten, waaronder Chardonnay, Pinot Grigio, Merlot en Sangiovese.
Land
Land
Toon meer opties
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal
Toon meer opties

Wijnproducent met ambities

Pasqua Vigneti e Cantine is een historisch bedrijf dat kwaliteitswijnen produceert. Dat doen ze niet alleen uit Veneto.  Ook in de rest van Italië , een van de marktleiders op de Italiaanse en buitenlandse markt. Een familiepassie. En na bijna een eeuw hard doorwerken uitgegroeid tot een concern waar je u tegen zegt.

Het verhaal van Pasqua Vigneti e Cantine ontstond in 1925 toen de eerste generatie van de gebroeders Pasqua in Verona arriveerde met het doel een bedrijf op te richten dat zich toelegt op de verkoop van wijnen uit hun thuisland Puglia. Later ging men ook over tot een bouwen van een eigen kelder. In een paar jaar tijd vestigde het bedrijf zich in de Italiaanse wijnscene met de verwerving van nieuwe wijngaarden in de omgeving van Verona. In de jaren zestig trad de tweede generatie toe tot het bedrijf. Dit leidde tot een opening naar export.  Een explosieve groei in de 70’er en 80’er jaren volgde.  De oprichting in de jaren tachtig van Cecilia Beretta, een ultramoderne boerderij en studiecentrum voor onderzoek naar druivensoorten, enten en wijngaarden, is een symbool van het voortdurende streven naar uitmuntendheid bij Pasqua.

Halverwege de jaren 2000 deed het bedrijf een serieuze investering.  Een nieuwe wijnmakerij en productiefaciliteiten in San Felice, in het hart van zijn wijngaarden.

Met de intrede in het bedrijf van de derde generatie, bestaande uit Riccardo en Alessandro, werd de uitbreiding  naar buitenlandse markten verder versterkt, met als hoogtepunt de oprichting van een Amerikaans eigen importeurschap.
In 2017 verwierf Pasqua zijn eigen Chinese importeur.  Het richtte Pasqua Asia Ltd op. Het bedrijf is momenteel aanwezig in 65 markten. Dit bedrijf is werkelijk een zeer grote speler in de wijnwereld.

error: