Maule Valley

De grootste wijnproducerende regio van Chili is ook een van de meest diverse, zowel qua geografie als qua klimaat. Het omvat de Andes in het oosten, de vlakke en zonnige valleien langs de centrale corridor en de kustheuvels in het westen. Dit maakt het voor de rode en witte rassen mogelijk om een ​​optimaal terroir te vinden om te telen. Deze vallei heeft een mediterraan klimaat en heeft een grote invloed van de koele wind die ‘s nachts vanuit het Andesgebergte naar beneden komt. Deze klimatologische omstandigheden geven de Carménère een kenmerkende aromatische intensiteit, karakteristiek vol met kruiden en zwarte peper uit deze regio, en ze laten ook de Cabernet Sauvignon en Merlot tot bloei komen. Maule is ook de thuisbasis van enkele van de oudste wijngaarden van het land.
Land
Land
Toon meer opties
Regio
Zoek een regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal
Toon meer opties

Enig resultaat

De wijnregio Maule Valley is een van de grootste wijnproducerende gebieden van Chili. Hij bezit ook enkele van de oudste wijnstokken van het land. Terwijl de reputatie van de regio in het verleden werd bepaald door de productie van tafelwijn, ondergaat hij  momenteel een wijnrenaissance. Als middel om de kwaliteit te verhogen, letten wijnmakers steeds meer op verbeterde vinificatie- en wijnbouwtechnieken. Hierdoor maakt men nu wijnen met lagere opbrengsten, gezondere bodems en hoge kwaliteit druiven. Het grootste deel van de druiven die in de regio zijn aangeplant, is blauw. Voornamelijk Cabernet Sauvignon, Merlot en Carmenère. Ze creëert volle wijnen met geconcentreerde donkere bessenaroma’s en een kruidige tint. En hoewel men Chardonnay en Sauvignon Blanc ook in Maule Valley produceert, zijn het de rode wijnen die de hoogste waardering hebben.

De Maule Valley ligt op voornamelijk vulkanische en zandgronden tussen de Andes en het kustgebied en is zo’n 40-50 km breed. Hoewel de winters nat zijn, heeft het warme, droge zomers en een temperatuur die varieert van 32 ° C gedurende de dag tot 8 ° C ‘s nachts – een belangrijke kwaliteitsfactor in de wijnbouw. Met 42% van de Chileense wijngaarden is Maule Valley verreweg het grootste wijngebied van het land. Dit zowel voor rode als witte wijnen. Het heeft maar liefst 34.500 ha (hectare) zwarte druiven en 10.500 ha witte, van een nationaal totaal van 104.900 ha.

Een groep wijnproducenten in Maule besloot onlangs om samen te werken om de regio meer bekendheid te geven. De 12 betrokken wijnmakerijen zijn voornamelijk familiebedrijven en zijn meestal onbeduidend in exporttermen. Echter waar ze in het verleden graag meewerkten door hun wijnen in bulk aan de grote bedrijven te leveren, heeft de Chileense wijnhausse hen een broodnodige kick-up gegeven.