☰ MENU
Menu

Carmenere

In het begin van de 19e eeuw was de Carmerere druif de meest aangeplante druif in Frankrijk, voornamelijk in de Medoc streek.
Land
Land
Toon meer opties
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Prijs
Prijs - slider
Prijs - inputs
Flesinhoud
Zoek op inhoud
Flesinhoud
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Alcoholpercentage
Zoek op alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Jaargang
Zoek op jaargang
Jaargang
Duurzaam
Duurzaam
Smaak
Smaak
Speciaal
Speciaal
Toon meer opties

In het begin van de 19e eeuw was de Carmerere druif de meest aangeplante druif in Frankrijk, voornamelijk in de Medoc streek. Maar de een slechte vruchtzetting (coulure) en de ziekte Phylloxera, werd in Frankrijk gekozen voor nieuwe aanplant op Amerikaanse onderstok van diverse andere druivensoorten. Gelukkig doet de druivensoort het wel goed in Chili, waar het het vanwege de ideale klimatologische omstandigheden bijna geen last meer heeft van coulure.

De druiven geven een volle smaak aan de wijn en geeft een diepdonkere kleur. In Chili mogen de producen ten wijnsteenzuur aan de most toevoegen, waardoor de wijn een goede zuurgraad verkrijgt.