Vesevo

De wijnen van Vesevo zijn modern en willen de traditionele Italiaanse wijnbouw van de regio naar de moderne tijd vervoeren. Tegelijkertijd bieden ze een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding, om ook diegenen te bereiken die nog niet in contact zijn gekomen met wijnen uit het gebied van de Vesuvius en die op zoek zijn naar een goedkope maar hoogwaardige instap.
Landen & Regio's
Landen & Regio's
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Druif
Druif
Toon meer opties
Thema
Thema
Toon meer opties
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties

Wijnhuis Vesevo is gelegen in de  heuvels van Campanië. Dit staat bekend als het ‘Zwitserland van het Zuiden’. Het is nu een van de meest opwindende wijnproducerende gebieden van Italië. De wijngaarden liggen van 450 tot 700 meter boven zeeniveau.  Altijd onderhevig aan een constante koele bries die uit de baai van Napels waait. Door de eeuwen heen heeft deze zelfde bries vulkanische as van de Vesuvius geblazen. De bodem is hier een arm, maar wel met een  vulkanisch karakter.

De aroma’s die in de wijngaard ontstaan, zijn door Antonio Melone in de wijnkelder goed opgepikt. Hun top Aglianico komt uit het warmere gebied van Benevento.  Dit is een perfect en  betaalbaar voorbeeld van een van de beste druiven van Italië.

De witte wijnen  worden gefermenteerd bij lagere temperaturen (13 – 14 ° C), wat resulteert in veel zuivere en frissere smaken en aroma’s. De Greco di Tufo is geurig maar toch droog, met een mooie textuur en een arsenaal aan subtiele smaken die het glas vullen. De Falanghina toont delicate parfums van witte bloemen met minerale tonen die het volle, rijpe gehemelte aanvullen.

Wijnhuis Vesevo valt onder de paraplu van moederorganisatie Farnese Vini. 

 

error: