Vajra

De wijngaarden van de wijnmakerij Vajra zijn echt een klein meesterwerk, gebouwd met zorg en geduld. De familie Vajra legt zelf uit: “Het werk in onze wijngaarden is de basis van kwaliteit zonder compromissen, maar vooral omdat we ervan houden. Onze wijnen worden elegant, complex, delicaat geboren. Ze hebben de identiteit en persoonlijkheid die we graag in elk glas op onze tafel terug zouden vinden “
Prijs
Prijs
Onder €10
Tussen €10 en €20 (1)
Tussen €20 en €30 (1)
Tussen €30 en €50
€50 en hoger (2)
Show more Show less
Speciaal
Wijnen per land en streek
Italië (4)
Piedmont (Piemonte) (4)
Barbera d'Alba (1)
Barolo (2)
Langhe (1)
Show more Show less
Druif
Barbera (2)
Dolcetto (1)
Freisa (1)
Nebbiolo (3)
Pinot Nero (1)
Show more Show less
Jaar

Toont alle 4 resultaten

De familie Vajra kweekt sinds de jaren 1880 Bricco delle Viole, de hoogste cru in Comune di Barolo. Op de jonge leeftijd van vijftien omarmde Aldo Vajra de droom om zijn familie-erfenis nieuw leven in te blazen. Met een visie en toewijding nam hij het landgoed in 1968 over. Hij sloeg ook een nieuw pad in. Aldo verwierf al snel de eerste biologische certificering van de regio (1971!). Daarbij creëerde hij specifieke druif selecties  van Nebbiolo en Dolcetto, pionierde de renaissance van Freisa, een nobele maar vergeten lokale druif (1980) en de teelt van Riesling in Piemonte (1985). In ieder geval kleurde hij altijd lekker buiten de wijnlijntjes.

Vandaag heeft de familie 40 Ha wijnstokken. Hun Barolo’s laat men 20 tot 30 dagen macereren, afhankelijk van het oogstjaar. Daarna gerijpt in grote neutrale Slavische vaten. De bedrijven in Bricco delle Viole zijn de gewaardeerde wijngaarden van het landgoed, geplant in 1949 door Aldo’s grootvader. Het is een zeer fris terroir met open blootstelling en luchtige omstandigheden.Onlangs verworven wijngaarden in de gemeente Sino (net buiten Barolo DOCG, naast Serralunga) vormen een prachtige Langhe Nebbiolo.

Hooggelegen wijngaarden zijn een unieke factor voor Vajra-wijnen. Hierdoor kunnen ze finesse en opmerkelijke complexiteit  uitdrukken in plaats van eenvoudige kracht. Aandacht voor detail en nederigheid ten opzichte van de natuur, compromisloze inspanningen en menselijkheid, dit zijn de idealen van de familie Vajra: Aldo en Milena, nu vergezeld door hun kinderen Giuseppe, Francesca en Isidoro, en door een geweldig team van jonge professionals. GD Vajra is een onafhankelijke wijnmakerij, volledig in familiebezit.