Wijnen van het domein Castel Firmian

Trentino is een van de beste wijngebieden ter wereld. Aan de voet van de Dolomieten profiteren de druiven van het Alpenklimaat, dat het uitgebalanceerde boeket en de aromatische intensiteit van onze Castel Firmian-wijnen bepaalt. Met hun uitgebalanceerde boeket en aromatische intensiteit zijn ze een ware uitdrukking van de geschiedenis van Trentino en de wijnbouwtraditie.
Categorieën
Rode wijn (1)
Witte wijn (2)
Wijnen per land en streek
Italië (3)
Trentino-Alto Adige (3)
Alto Adige (1)
Trentino (1)
Smaak
Wit: Fris, Verfijnd, Droog (1)
Druif
Lagrein (1)
Pinot Grigio (1)
Sauvignon Blanc (1)
Jaar
Eigenschappen
Prijs

Castel Firmian is een apart wijnhuis binnen onder de Mezzacorona wijnparaplu.  Mezzacorona is de marktleider in de Noord- Italiaanse regio Trentino (Alto Adige). Hier controleren zij 2.400 hectare wijngaard met als belangrijkste druivenras de Pinot Grigio druif

MezzaCorona, bestaat al sinds 1904 en is een van de allereerste coöperaties in Italië. Tegenwoordig staat de naam MezzaCorona voor een groep wijnbedrijven van het hoge noorden tot het diepe zuiden van Italië. Wie MezzaCorona zegt, zegt niettemin onmiddellijk Trentino. En vice versa!  MezzaCorona controleert hier en in het aangrenzende Alto Adige maar liefst zo’n 2.400 hectare wijngaarden. Trentino ligt in het noorden van Italië tussen Verona en de Alpen, waar de wijnbouw in het dal van de Adige geconcentreerd is . Bepalend  voor de streek is een behoorlijk gevarieerde aanplant met als bekendste druif de immens populaire Pinot Grigio. Tot het assortiment van Castel Firmian behoren vanzelfsprekend een set duidelijke  verschillende stijlen Pinot Grigio en voor de rode wijnen zijn het vooral bijzondere regionale specialiteiten zoals Lagrein en Teroldego Rotaliano.

Castel Firmian