Apostelhoeve

Apostelhoeve was een van de eersten die de Nederlandse wijnbouw nieuw leven inblies. Ze zijn er goed in en maken met toptechnologie een scala aan witte wijnen van verschillende druivenrassen. Daar houdt het niet op. Het uitzicht vanaf de boerderij is prachtig. Ga zelf eens op onderzoek uit !
Land
Land
Toon meer opties
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal
Toon meer opties

Toont alle 2 resultaten

De Nederlandse wijntraditie vindt zijn oorsprong in de Romeinse tijd, maar pas in 1970 keerden de eerste wijnstokken terug op de zuidhellingen van het Jekerdal. Op de Apostelhoeve, nadat fruitteler Hugo Hulst besloot een wijngaard aan te leggen. De eerste oogst in 1973 leverde een magere 1400 flessen wijn op, niet te vergelijken met tegenwoordig. Ieder jaar méér dan 110.000 flessen wijn. De bodem van de Louwberg bestaat uit kiezel en mergel met daaroverheen een laag löss, hetgeen uitstekend geschikt is voor het verbouwen van druiven en maken van wijn.

Op de Apostelhoeve is tegenwoordig zoonlief Matthieu Hulst degene die over de ‘boeren’-kant gaat. En daar is hij trots op. Altijd te vinden op het veld of in de kelder en laat de andere werkzaamheden graag over aan zijn vrouw. De Apostelhoeve is voor de meeste mensen waarschijnlijk de bekendste naam uit de Nederlandse wijnbouw. Dit komt zowel door hun pionierswerk, als door hun zeer volwassen wijnen. De wijnen van de Apostelhoeve hebben vele prijzen gewonnen en worden onder andere geschonken in de business-class van de KLM. Dat alles is bereikt met keihard werken, jaren ervaring, respect voor het milieu en up-to-date  technieken. Prachtige wijnen , gemaakt door hard werkende mensen.

Het wijndomein is inmiddesls 14 hectare groot, waar 5 verschillende druivensoorten zijn aangeplant: Müller-Thurgau, Auxerrois, Riesling, Pinot Gris en sinds 2020 zelfs ook Viognier. Op het moment leveren deze druivensoorten zes mooie, droge, witte wijnen: de Müller-Thurgau, Auxerrois, Apostelhoeve Cuvée XII, Riesling, Pinot Gris en Pinot Gris Barriques. Daarnaast maakt de Apostelhoeve ook twee prachtige mousserende wijnen: de Riesling Brut en de Apostelhoeve Cuvée XII Brut.