☰ MENU
Menu

Corvezzo Pinot Grigio – Bio

2023

Jaar:

Land:

Streek:

Regio:

Druif:

Domein:

Classificatie:

Alcohol:

Inhoud:

Op dronk:

 11,95

Prijs per fles

Nog 12 flessen op voorraad

betaal veilig met ideal betaal veilig met creditcards betaal veilig met paypal betaal veilig met belfius betaal veilig met bancontact betaal veilig met kbc  

Jaar:

Land:

Streek:

Regio:

Druif:

Domein:

Classificatie:

Alcohol:

Inhoud:

Op dronk:

Fris en biologisch genot uit noord-Italië!

Groene appel, peer, limoen, ananas en steenvrucht. Heerlijk! De Corvezzo Pinot Grigio is een elegante, frisse witte wijn afkomstig uit Veneto in noord-Italië. Gemaakt van 100% Pinot Grigio. Hij heeft een levendig karakter met aroma’s van rijpe peer, appel en citrus. De fruitige tonen komen direct naar voren, met een verfrissende, ronde afdronk die perfect in balans is met de gemiddeld zuur. Dit maakt de wijn toegankelijk en heerlijk om op elk moment van de dag of bij elke gelegenheid te drinken. En dan over de fles. Met dit pronkstuk op tafel is elk moment direct bijzonder. Ook erg leuk om cadeau te geven of ergens neer te zetten voor de gezelligheid!

Smaakprofiel en Spijscombinaties

De Corvezzo Pinot Grigio begint met een frisse fruitige inzet, gevolgd door een goede vulling en een subtiele zuurgraad in de afdronk. Het is een lichte, makkelijk drinkbare wijn die uitstekend past bij een breed scala aan gerechten. Denk aan antipasti, gegrilde groenten, lichte visgerechten en frisse salades. Ook bij milde kazen is deze wijn een perfecte match. Serveer hem goed gekoeld voor het beste resultaat. Daarnaast is deze Pinot Grigio een geweldige keuze als aperitief, door zijn zuivere, frisse karakter.

Duurzaamheid en Traditie bij Corvezzo

De Corvezzo Winery, opgericht in 1960, wordt gerund door de 3e en 4e generatie van de Corvezzo-familie. Renzo Corvezzo leidt samen met zijn zoon Giovanni en dochter Katia het familiebedrijf. De wijngaarden van de familie, die 160 hectare beslaan, bevinden zich in de buurt van Treviso, tussen de majestueuze Dolomieten en de Adriatische Zee. Deze ligging zorgt voor ideale omstandigheden voor de productie van biologische druiven. Het familiebedrijf legt sterk de nadruk op duurzaamheid. Dit is te zien in elk aspect van het productieproces. De energie voor de wijnmakerij wordt bijvoorbeeld volledig opgewekt door zonnepanelen, en snoeihout wordt gerecycled in een biomassacentrale om warmte op te wekken.

De wijn is bio-gecertificeerd en geschikt voor veganisten. Er zijn geen dierlijke eiwitten gebruikt tijdens het klaren of filteren, wat zorgt voor een vegan wijn. Het gebruik van lichtgewicht flessen en gerecycled papier voor de verpakking onderstreept het streven van de familie Corvezzo naar een duurzame toekomst. De Corvezzo Pinot Grigio is niet alleen een heerlijke wijn om te drinken, maar ook een bewuste keuze voor wie op zoek is naar duurzaamheid.

Log in of maak een nieuw account aan om je favoriete wijnen te bewaren en te kunnen delen met vrienden en familie.