Tenuta di Gracciano della Seta

Gracciano della Seta is een wijnmakerij die wijnen produceert in Montepulciano. Beroemd om zijn wijnen Vino Nobile di Montepulciano, Rosso di Montepulciano, Rosato di Toscana. Wijnen die het territorium en de traditie het beste uitdrukken, met de complexe eenvoud van veel zorgvuldig werk.
Prijs
Prijs
Onder €10
Tussen €10 en €20 (1)
Tussen €20 en €30
Tussen €30 en €50
€50 en hoger
Speciaal
Wijnen per land en streek
Italië (1)
Toscana (Toscane) (1)
Show more Show less
Druif
Merlot (1)
Sangiovese (1)
Show more Show less
Alcohol percentage
14% (1)
Show more Show less
Jaar

Enig resultaat

Tenuta di Gracciano della Seta is een van de vele historische bedrijven in de omgeving van Montepulciano. De familie Svetoni was eigenaar van Gracciano sinds het begin van de 19e eeuw. Momenteel is het bedrijf  ongeveer 70 hectare waarvan 20 hectare wijngaarden groot. De wijngaarden van Tenuta di Gracciano della Seta zijn gelegen op de kleiachtige bodems van de heuvels van Gracciano. Een van de meest prestigieuze sinds 1864 de Vino Nobile di Montepulciano. 

Nieuwe kelder

Giorgio della Seta, die vele decennia voor een multinational in verschillende landen in het buitenland had gewerkt, keerde terug naar Toscane. Hij besloot zich aan het familiebedrijf te wijden door de wijngaarden te renoveren.  Ook bouwde hij een nieuwe wijnkelder in 2013. Dit naast de oude historische kelder die operationeel blijft voor houtrijping. Deze gebruikt men nu nog voor rijping in grote vaten en tonneaux. De kelder is altijd geleid door gerenommeerde wijnmakers (zoals Nicolò d’Afflitto sinds 1985 en sinds 1995 door Beppe Rigoli).  Zij hebben gezorgd dat het landgoed Gracciano ook de uitstekende Vino Nobile di Gracciano della Seta produceert, met absoluut respect voor het terroir.

 

error: