Constantia

Constantia is een beroemde wijnregio in Zuid-Afrika. Hier worden door het gunstige klimaat en vruchtbare bodem heerlijke wijnen gemaakt. Constantia is bekend om de expressieve, frisdroge wijnen van sauvignon blanc.
Land
Land
Toon meer opties
Regio
Zoek een regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal
Toon meer opties

Toont alle 2 resultaten

De Constantia-regio ligt in Zuid-Afrika en is een van de oudste wijngebieden ter wereld. Constantia ligt vlak bij Kaapstad in Western Cape (West-Kaap).A an de oostzijde ligt de prachtige Constantia Vallei aan de voet van de Constantia bergen. Het zeeklimaat (vlakbij de oceaan) en de vruchtbare bodem zorgen voor heerlijke wijnen. Op wijnen.nl hebben we uit deze regio onder andere wijnen van het estate Steenberg.

Het is een kleine aaneengesloten regio in de buurt van de stad Kaapstad. Aan de oostzijde ligt de prachtige Constantia Vallei aan de voet van de Constantia bergen. Het klimaat is mild en er valt veel regen. De wijnbouwers hebben geprobeerd om dit klimaat te benutten door verschillende druivenrassen te produceren. De bekendste druivenrassen zijn Sauvignon Blanc, Chardonnay, Semillon, Sémillon en Cabernet Sauvignon. De wijnen uit deze regio zijn fris, fruitig en hebben een lange afdronk, waardoor ze een gewaardeerd onderdeel zijn van de Zuid-Afrikaanse wijnindustrie.

Constantia staat bekend om de expressieve, frisdroge wijnen van sauvignon blanc. Deze wijnen komen van de hoger gelegen (dus koelere wijngaarden). De oceaan zorgt door de zeewind voor flinke verkoeling en zorgt voor behoud van de zuren en aroma’s in de druiven.