Vigneti Zabu

De wijngaarden van dit landgoed in het zuidwesten van Sicilië trokken de aandacht van de getalenteerde wijnmaker Valentino Sciotti. Hij zag dat ze geweldige wijngaarden en een goede wijnmakerij hadden, maar dat ze de nodige focus ontbeerden om wijnen te maken die de markt nodig had. Valentino en de Siciliaanse wijnmaker Giuseppe Alfano Burruano namen de toch al hoogwaardige grondstoffen tot zich en creërden ze tot aantrekkelijke, en vooral hele lekkere wijnen.
Land
Land
Toon meer opties
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal
Toon meer opties

Toont alle 3 resultaten

Vigneti Zabu is een Farnese Vini-wijnmakerij in Sambuca di Sicilia op Sicilië, Italië. Onaangetast door fabrieken en rijk aan oude wijngaarden, is Sambuca di Sicilia een land van generaties wijnboeren. De heldere luchten en het kristalheldere water van het meer van Arancio zijn fantastisch.Hier  is het gemakkelijk in te zien waarom wijnmakerijen hier in de omgeving werken. Uiteraard ook om het natuurlijke land te behouden en bovendien om vervuiling te voorkomen.

De druivensoort, Nero d’Avola, vertaalt zich rechtstreeks naar ‘de zwarte uit Avola’. Een verwijzing naar de kenmerkende donkere kleur van de druif. Tijdens de middeleeuwen werd Nero d’Avola gebruikt om kleur en body te geven aan wijnen in Italië. Tegenwoordig is die echter gebruikt voor wijnen van een enkele variëteit, vol van body en smaak. De druif,ooit veel verhandeld aan de kust van het eiland, in de havenstad Avola. Vandaar de oorsprong van de naam. De bedwelmende geuren en aroma’s van Zabù-wijnen komen hier vandaan. Samengevat: Mythische wijnen uit het Land van mythen.

We willen – concludeert de eigenaar van Farnese Vini – steeds belangrijker worden en onszelf emanciperen van het dogma van een bedrijf in Zuid-Italië (waar het de merken Vini Fantini, Vesevo, Vigneti del Vulture en Cantine Cellaro en Vigneti Zabu controleert, onder andere in regio’s zoals zoals Campanië, Apulië, Basilicata en Sicilië), waaraan we trots gehecht blijven “. Zuid Italie staat dan ook steeds meer op de kaart.

error: