Monzio Compagnoni

De wijnmaker van Monzio Compagnoni, Marcello, heeft al 30 jaar ervaring in het bereiden van wijnen. Met passie en ervaring heeft hij een belangrijke aandeel in de wijnwereld weten te veroveren. De Franciacorta is de Italiaanse tegenhanger van de Franse Champagne wijnen, gemaakt volgens de Méthode Traditionelle. Qua Italiaanse mousserende wijnen laat het de Prosecco’s en Frizzante’s ver achter zich.
Land
Land
Toon meer opties
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal
Toon meer opties

Enig resultaat

Monzio Compagnoni ligt in de heuvels van het Franciacorta. In een boerderij uit de 15e eeuw produceert men  hier jonge, dynamische wijnen.  De moderne, pragmatische mentaliteit is erg belangrijk voor de eigenaar Marcello Monzio Compagnoni. Hij stichtte het landgoed in 1987 toen hij iets meer dan 20 jaar oud was. Jong en ambitieus, zonder remmende voorsprong. Op het landgoed van de familie liet hij een hyper- modern gebouw neerzetten, met een hoog niveau van functionaliteit. In 1989 verkocht men de eerste wijn, Valcalepio del Colle della Luna.  Gevolgd door een Chardonnay gerijpt in barriques en een Pinot Noir, evenals een Bordeaux cuvée.

In 1995 nam men het al lang bestaande merk Barone Monti della Corte over, waardoor Monzio een extra kelder kreeg. Wijngaarden in de regio Bergamo huurt Monzio ook  om het portfolio uit te breiden, zodat vandaag men in totaal 8 rode wijnen, 3 witte wijnen, een mousserende wijn, rosé en Moscato aanbiedt.

Door de jaren heen heeft de wijnmakerij Monzio Compagnoni prestigieuze nationale onderscheidingen ontvangen voor zowel de “Valcalepio” als de “Franciacorta”. Om deze prachtige reis te beginnen om de fantastische wereld van Monzio Compagnoni te ontdekken, adviseren wij dan ook de Franciacorta van hem.

De beste locaties van Monzio Compagnoni zijn Loneto di Adro in Franciacorta en Madonna di Loreto in Centane Sotto bij Bergamo. Hoewel ze dicht bij elkaar liggen, produceren deze wijngaarden heel verschillende, karakteristieke wijnen. De boerderij, die tegenwoordig het hoofdkantoor is, staat ook in Loneto.

Franciacorta : voor velen nog onbekend

Franciacorta is de Italiaanse tegenhanger van Champagne en absoluut niet te vergelijken met Prosecco. Deze verfijnde wijn wordt op de fles vergist en is hierdoor verfijnder en complexer van smaak.  De druiven hebben door hun zuidelijke ligging en hogere lichtintensiteit door het nabijgelegen meer Lago d’Iséo iets meer zon genoten en dat proef je! Minder zuren waardoor de wijn perfect in balans is.