☰ MENU
Menu

Monasterio de Corias

Bij de wijnmakerij Monasterio de Corias wordt er veel aandacht besteed aan de zorg voor de druif die in de wijnmakerij wordt gebracht. Eeuwenlang hebben wijnmakers de variëteiten weten te behouden die het best zijn aangepast aan het gebied, waarvan de meest emblematische ongetwijfeld Albarín Negro, Verdejo Negro, Carrasquín en Albarín Blanco zijn.
Land
Land
Toon meer opties
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal
Toon meer opties

Toont alle 7 resultaten

Er is eeuwenoud documentair bewijs van wijnbouw in het gebied. De bouw van het prachtige benedictijnenklooster van St. Johannes de Doper van Corias (Monasterio de Corias). Daterend uit de 11e eeuw.  Momenteel een van de luxe “Parador”-hotels van Spanje is. Dit is vanaf het begin geassocieerd met niet alleen de teelt van de wijnstok en de ontwikkeling ervan, in het hele gebied, maar ook met het belang van het maken van de wijn geheel zelf door de monniken.

In deze omgeving zijn de wijngaarden nu hersteld. De wijnmakerij uitgerust met moderne installaties. Kleine percelen met unieke variëteiten. Wijnmakers die er al eeuwen naar streven om de wijnstokken te cultiveren in een heel bijzonder wijnbouw- en wijnbouwlandschap. ze zijn erin geslaagd hun tradities te behouden en zich aan te passen aan de moderne tijd.

De eeuwenoude wijngaarden in dit bergachtige wijnbouwgebied, gelegen op steil glooiende hellingen, vormen met de leistenen bodem waarop hun eeuwenoude onderstam groeit een uniek landschap.