Fasoli Gino

Dit is wijn met principes. Amadio en Natalino Fasoli begonnen in de jaren tachtig met biologische wijnbouw vanwege de gedeelde overtuiging dat het land respect verdient. Hun weigering om chemische producten te gebruiken, getuigt van een diepe toewijding om niet alleen hun terroir te beschermen, maar ook de gezondheid van de mensen die erop leven en werken.
Landen & Regio's
Landen & Regio's
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Druif
Druif
Toon meer opties
Thema
Thema
Toon meer opties
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties

Fasoli Gino pionier op biologisch gebied uit de regio Veneto, met klassieke wijnen en een lange historie. De familie Fasoli is reeds vele generaties eigenaar en sinds 1984 werkt men al biologisch. En ze houden het daar heel simpel: Ze produceren alleen wijnen die ze graag drinken. Dat betekent dat Amadio en Natalino Fasoli echt niet toestaan om chemische producten te gebruiken.

Ze tonen hun diepe toewijding aan de bescherming van hun  natuur en de gezondheid van de mensen die er wonen en werken. De biodynamische methode die door het bedrijf wordt gebruikt, heeft tot doel de kracht en weerbaarheid van de planten te vergroten door de oude kennis van de boeren te herstellen, die in harmonie met de ritmes van de natuur werkten. Hun biodynamie richt zich op het herstellen van het evenwicht dat verloren is gegaan bij intensieve teelt. Kwaliteit moet prevaleren boven kwantiteit. Dat gaat hun uitstekend af.

Men streeft bij Fasoli Gino dan ook voortdurend naar alléén het beste!  Ze ontwikkelen en implementeren productietechnieken die zo min mogelijk impact hebben op het milieu. Het portfolio bestaat uit klassieke wijnen uit de Veneto. Valpolicella, Ripasso, Amarone samen met Soave en Prosecco. Alles Biologisch en van hoge kwaliteit.

Vai Veneto, Vai Fasoli Gino !

error: