Cantine San Silvestro

Selectie, investering en innovatie: dit zijn slechts enkele van de sleutelwoorden die kenmerkend zijn voor San Silvestro, wiens verhaal begint in 1871, wanneer Giovanni Sartirano zijn wijnen begint te produceren en verkopen in de regio Langhe. Een traditie die al vier generaties lang wordt doorgegeven tot op de dag van vandaag.
Land
Land
Toon meer opties
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal
Toon meer opties

Enig resultaat

Cantine San Silvestro is een vooruitstrevend wijngoed in Piëmonte.

San Silvestro is een Italiaans wijndomein in de noordwestelijke regio van Piemonte. De wijnmakerij San Silvestro bevindt zich in Novello in de wijngaardzone van Barolo.  Het is niet alleen gespecialiseerd in de productie van Barolo-wijnen.  Ook veel Barbera in die van Alba, Asti, Langhe.

Het landgoed werd in 1871 opgericht door Giovanni Sartirano. Het wordt tegenwoordig beheerd door de vierde generatie van de familie, Paolo en Guido Sartirano. Tegenwoordig houden ze toezicht op de teelt van 7 hectare wijngaarden die eigendom zijn van het landgoed en werken ze nauw samen met ongeveer 40 wijnboeren uit heel Piemonte.

San Silvestro produceert een divers portfolio van wijnen van bekende Italiaanse druivenrassen zoals Barbera, Nebbiolo, Dolcetto en Moscato Bianco, maar ook zeldzamere en meer regionaal specifieke Piemontese druivenrassen zoals Nascetta, Bonarda Piemontese en Brachetto. Deze wijnstokken zijn geplant op een breed scala van bodems, waaronder mergel, klei, kalksteen en zand.

Piëmonte is zonder twijfel de bakermat van alle prestigieuze wijnen uit Italië. Dit heeft er misschien wel toe geleid dat juist hier de evolutie naar een moderner type wijn bijna heeft stil gestaan. Zo niet bij Cantine San Silvestro. Dit in 1871 opgerichte wijnbedrijf onderscheidt zich door haar vooruitstrevende wijze van wijnmaken. Barolo en Barbaresco hebben hier nog steeds de kracht en complexiteit waardoor ze bekend zijn, maar sluiten ook aan bij de moderne smaakbeleving van de internationale consument. Dit maakt hen tot een van de belangrijkste export producenten uit de regio. Ook relatief jong zijn de meeste wijnen al zeer aantrekkelijk.

error: