Cà dei Frati

Inmiddels staat de naam van Cà dei Frati als een huis. Geleid door de kleinkinderen Igino, Gian Franco en Anna Maria en in samenwerking met vriend en wijnmaker Gino Veronelli is Cà dei Frati synoniem voor een aantal unieke, uitmuntende wijnen uit de beste delen van Lombardije. Hun I Frati is een juweel van een wijn!
Prijs
Prijs
Onder €10
Tussen €10 en €20 (2)
Tussen €20 en €30 (3)
Tussen €30 en €50
€50 en hoger (1)
Show more Show less
Speciaal
Wijnen per land en streek
Italië (5)
Veneto (1)
Lugana (1)
Lombardia - Lombardije (4)
Show more Show less
Druif
Barbera (1)
Cabernet Sauvignon (2)
Chardonnay (1)
Groppello (1)
Marzemino (3)
Sangiovese (3)
Trebbiano (1)
Turbania (1)
Turbiana (1)
Show more Show less
Jaar

Toont alle 6 resultaten

Ten zuiden van het Gardameer, rondom Lugana in Lombardije, maakt men al eeuwenlang wijn. In dit gebied ligt het wijnhuis Cà dei Frati.  Hierover schrijft men  in documenten uit 1782 dat het een wijnkelder herbergt. Eind jaren dertig kwam dit land in handen van Felice Dal Cero. Hij beplantte de wijngaarden met nieuwe, jonge wijnstokken van vooral ‘trebbiano di Lugana’. Ook wel de Turbania genoemd.

Deze  Turbania deed het uitstekend en Felice Dal Cero eveneens, maar het duurde nog 30 jaar voordat men zijn werk bekroonde met een eigen DOC voor de Lugana. De wijngaarden van Cà dei Frati profiteren van een combinatie van warme zon, een verkoelende ochtendbries en de gematigde invloed van het Gardameer. In dit bijzondere microklimaat kunnen de druiven zich perfect ontwikkelen. Op de bodem van leem met een hoog gehalte aan kalk en minerale zouten groeien naast turbania tegenwoordig ook sangiovese, marzemino, barbera, chardonnay en sauvignon blanc.