Aaldering Estate

Aaldering Estate Sauvignon Blanc is afkomstig van Aaldering Vineyards & Wines. Dit wijnlandgoed van maar liefst 24 hectare groot is van het Nederlandse ondernemers echtpaar Marianne en Fons Aaldering. In Devon Valley, in het Zuid-Afrikaanse Stellenbosch, verbouwen zij vol trots en op duurzame wijze druiven waarvan de bijzondere Aaldering wijnen worden gemaakt.
Land
Land
Toon meer opties
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal
Toon meer opties

Toont alle 4 resultaten

De ambitie van Marianne & Fons Aaldering om een van de beste wijnen van Zuid-Afrika te produceren, begon in 2004 werkelijkheid te worden toen ze een landgoed van 27 hectare kochten in Devon Valley, Stellenbosch. Dit was de geboorte van Aaldering Estate. Een bedrijf dat zich richt op het leveren van wijnen van topkwaliteit aan wijnliefhebbers over de hele wereld. Door de jaren heen ontstond er een toegewijd team dat zich kenmerkt als jong, professioneel, dynamisch en internationaal.

Al vanaf het begin worden hier bij Aaldering wijnen gemaakt waarbij de focus ligt op pure kwaliteit. Ze vinden het belangrijk om ook in de toekomst kwaliteitswijnen te kunnen blijven maken. Hiervoor is duurzaam gebruik van de bodem van groot belang. Dus geen water verspillen, maar opvangen in een eigen reservoir en door middel , van druppelbevloeiing onze wijnstokken van water voorzien.

Een ander voorbeeld van moderne techniek is het gebruiken van satellietbeelden om het waterniveau te meten zodat er niet onnodig bevloeid wordt. Maar ook houdt men rekening met bemesting door middel van een specifiek programma en speciale snoeitechnieken voor een optimale levensduur van de druivenstokken. Alles voor de hoogste kwaliteit druiven, want dat is én blijft de basis voor kwaliteitswijnen.

Ze maken nu zo’n 150.000 flessen wijn per jaar en dat vinden ze voorlopig wel voldoende. Echter nooit uitgeleerd en blijven verbeteren is wel hun motto. Een mooi voorbeeld daarvan is de bouw van de ‘maturation cellar’ waar we straks zo’n 175.000 flessen wijn kwijt kunnen. Dit moet ervoor gaan zorgen dat de wijnen nog beter kunnen rijpen en dus van nog hogere kwaliteit zijn. Zo blijven ze continu focus houden op kwaliteit!