☰ MENU
Menu

Castel Vento Pinot Noir

2022

Jaar:

Land:

Streek:

Regio:

Druif:

Domein:

Classificatie:

Alcohol:

Inhoud:

Op dronk:

 17,75

Prijs per fles

Nog 5 flessen op voorraad

betaal veilig met ideal betaal veilig met creditcards betaal veilig met paypal betaal veilig met belfius betaal veilig met bancontact betaal veilig met kbc  

Jaar:

Land:

Streek:

Regio:

Druif:

Domein:

Classificatie:

Alcohol:

Inhoud:

Op dronk:

Biologische Pinot Noir uit Emilia Romagna

Wat een elegante Pinot Noir (Pinot Nero) is dit zeg. Aroma’s van bosbessen en frambozen in de neus. Stuivend rood fruit in de mond, rond, weelderig en soepel met voldoende kracht. De Castel Vento Pinot Noir van Luretta is een verfijnde rode wijn afkomstig uit de prachtige Italiaanse regio Emilia-Romagna. Gemaakt van 100% Pinot Noir druiven, biedt deze wijn een unieke smaakervaring die zowel liefhebbers als kenners zal bekoren. De druiven worden zorgvuldig geselecteerd om hun perfecte rijpheid en conditie, wat resulteert in een wijn die zowel elegant als toegankelijk is. Deze Pinot Noir is aantrekkelijk om te drinken vanwege zijn gebalanceerde smaken en zachte textuur.

Elegant en culinair breed inzetbaar!

De wijn heeft intense aroma’s van rijpe kersen, frambozen en een vleugje vanille. Hij heeft een lichte body, een fruitig karakter en zachte taninnes. Goede begeleider van pasta’s en andere mediterrane gerechten! Maar hij combineert ook uitstekend met gerechten zoals gegrild varkensvlees, geroosterd gevogelte, en zachte witte kazen. De wijn is licht en elegant, waardoor hij perfect is voor diverse culinaire hoogstandjes zonder de smaak te overheersen. Als je hem licht gekoeld drinkt kan hij ook prima naast wat hapjes op warmere dagen!

Castel Vento van Luretta

De Castel Vento Pinot Noir wordt gemaakt met druiven die afkomstig zijn van wijngaarden in de buurt van de Apennijnen, waar de grond voornamelijk uit klei en kalksteen bestaat. Deze terroir geeft de wijn zijn kenmerkende frisheid en mineraliteit. De fermentatie duurt 15 dagen op een lage temperatuur, gevolgd door een rijping op de fijne lies, 70% in roestvrijstalen tanks en 30% op eikenhout. Dit proces zorgt ervoor dat de natuurlijke fruitaroma’s en de elegantie van de Pinot Noir volledig tot hun recht komen. Maar ook voor een mooie diepgang! Castel Vento Pinot Noir is een bewijs van de passie en expertise van het Luretta team.

Wijnhuis Luretta: Biologische Perfectie in Emilio-Romagna

In de late jaren tachtig begon de familie Salamini aan een ambitieus wijnavontuur. Ze kochten grond rondom hun dorp Gazzola en plantten daar druivenstokken. Het wijnhuis kreeg de naam Luretta, vernoemd naar het dal van de rivier Luretta in de heuvels boven Piacenza, in het noordwesten van Italië, regio Emilio-Romagna. De wijngaarden liggen verspreid over de heuvels en andere rivierdalen, waar de grote biodiversiteit en gevarieerde ondergrond zorgen voor uitstekende groeicondities. De kleigronden rondom Gazzola zijn ideaal voor autochtone druivensoorten zoals malvasia di candia voor witte wijnen en de barbera en bonarda voor rode wijnen. Maar ook voor internationale druiven zoals Cabernet Sauvignon en Pinot Noir.

Log in of maak een nieuw account aan om je favoriete wijnen te bewaren en te kunnen delen met vrienden en familie.