Domaine Guillemarine Picpoul de Pinet

2019

Jaar:

Land:

Classificatie:

Alcohol:

Inhoud:

Op dronk:

 10,90

Prijs per fles

Nog 6 flessen op voorraad

betaal veilig met ideal betaal veilig met creditcards betaal veilig met paypal betaal veilig met belfius betaal veilig met bancontact betaal veilig met kbc  

Jaar:

Land:

Classificatie:

Alcohol:

Inhoud:

Op dronk:

Zilte zaligheid

Domaine Guillemarine Picpoul de Pinet is een frisse droge wijn die een deel van zijn smaak ontleend aan zijn niet té rijpe druiven met een nog lekker hoog zuurgehalte. De wijn heeft een transparant gouden kleur en een mooie volle neus van bloemetjes, limoen en wat ziltigheid. In zijn smaak proef je wit fruit, hints van mineralen, milde kruidigheid, citroen, limoen en soms een klein bittertje. De wijn is zuiver en heeft een schonend effect.

Wanneer we een lekkere frisse, strakke en beendroge wijn willen drinken, denken we al snel aan wijnen uit Noord Frankrijk. Maar hier hebben we gek genoeg juist eentje van bij de Middellandse zee. De witte druiven liggen pál aan de kust en profiteren van de koele wind uit zee. Daarbij krijgen de wijnen ook een pittige zilte toets mee van deze wind.  Door zijn pure en zuivere karakter zijn ze bij uitstek geschikt om bij schaal en schelpdieren te drinken. Aangezien in de “Bassins” voor de kust grote oester -en mosselkwekerijen zijn, komt dat goed uit. Je ziet ook overal kleine terrasjes, zelfs vanuit lokale foodtrucks , waar deze al deze lokale lekkernijen worden aangeboden.

Picpoul

Deze druif werd vroeger juist overrijp geplukt waarbij zelfs al wat gisting in de druif was begonnen. Daar komt dan ook de naam vandaan.  Het ‘prikkelt’ (Pic) in de ‘ bek ‘ (Poule). Destijds werden de druiven vermengd met kruiden en specerijen om daarvan een lokale Vermouth te creeëren. De markt voor de Vermouth verdween echter. Tegenwoordig worden ze op tijd geplukt en gevinifïeerd tot een strakdroge wijn.

De Domaine Guillemarine Picpoul de Pinet heeft een inhoud van 0,75 liter met een lichte amfora vorm en heet een ” bouteille Neptune” .  Bovenaan de hals heeft de fles altijd golven van de zee als versiering.

De druif wordt ook wel Piquepoul Blanc genoemd.  In de cognac draagt hij de naam ‘ Folle Blanche ” maar wordt daar door zijn onrijpheid tot Cognac gedistilleerd. Daarbij is deze druif  ook éen van de 13 druivenrassen die in een Chateauneuf-du-Pape mag zitten.

Log in of maak een nieuw account aan om je favoriete wijnen te bewaren en te kunnen delen met vrienden en familie.