Picpoul de Pinet

Picpoul de Pinet is een van die Franse wijnbenamingen die al zeer lang in de historie geliefd zijn. Voor een druivensoort die wordt geteeld in de warme, zonnige Middellandse Zee, landinwaarts van Sète, heeft het een opmerkelijke frisheid en citrusvruchtbaarheid. Zogenaamd vanwege het hoge natuurlijke zuurgehalte van de druif, dat hij goed vasthoudt in de mediterrane warmte. Dit kan deels te wijten zijn aan de zeebries die de extreme warmte van de dag afkoelt en het broodnodige vocht aan de wijnstokken op hun panoramische kalksteenplateau brengt.
Land
Land
Toon meer opties
Regio
Zoek een regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal
Toon meer opties

Enig resultaat

De wijngaarden van AOC Languedoc Picpoul de Pinet beslaan zo’n 1400 hectare (3000 acres) rond de Thau-lagune ten westen van de Middellandse Zee Golfe de Lyon. Het vormt een driehoek die wordt begrensd door Agde, Pézenas en Sète. Het is bovendien de grootste producent van witte wijn in de Languedoc.

In een wereld waar sommeliers en wijnliefhebbers de wereld afstruinen op zoek naar verfrissende nieuwe wijnervaringen, is Picpoul pressing the buttons ! Voor de wijn- en spijsliefhebber immers zijn het de levendige, heerlijke witte wijnen. Wijnen die goed passen bij zeevruchten en de mediterrane keuken die de naam Picpoul zo gedenkwaardig maken.

Picpoul de Pinet vertoont, net als veel andere grote wijnregio’s, dat fenomeen waarbij de wijn perfect past bij het lokale eten. In Picpoul de Pinet zeggen ze “Het terroir is de zee”. Gelegen langs de binnenwateren genaamd L’etang de Thau of Thau Lagoon. Deze regio is beroemd om zijn oester- en mosselbanken en om zeevruchten in het algemeen. Picpoul is dan ook een aanvulling op de schaaldieren en andere regionale gastronomie vanwege zijn heldere, frisse en zure smaak. Picpoul en oesters zijn een match made in heaven (misschien alleen overtroffen door champagne en oesters!).