Top 10 beste Primitivo wijnen

Dit zijn de top 10 beste Primitivo wijnen! Heerlijk Zuid-Italiaans bij de borrel of gegrilde gerechten van de BBQ. Deze moet je geproefd hebben!

Waar komt Primitivo vandaan?

Primitivo is een typisch Italiaanse druif welke voornamelijk in het zuiden van Italië te vinden is. Ook buiten Italië wordt de Primitivo druif verbouwd, maar heeft het een andere naam. Bijvoorbeeld in de Verenigde Staten noemen ze hem ‘Zinfandel’. 

Primitivo druif

De Primitivo druif groeit voornamelijk in Puglia, in de “hak” van Italië. Deze druif is als eerste rijp, vandaar dat de druif ernaar vernoemd is. “Primitivus” betekent in het Latijn namelijk: de eerste die rijp is. De druif kan heel goed tegen hitte en droogte, waardoor de Pugliaanse zon perfect is voor deze druif. Je herkent een Primitivo aan de diepe, donkere kleur en fruitige aroma’s van zwart fruit en laurier. De wijnen zijn vaak vol en soepel met een klein zoetje. 

Wanneer drink je Primitivo?

Primitivo kun je het hele jaar door drinken! In de zomer bij de BBQ, op een natte herfstdag of bij het Kerstdiner! Ook kan de wijn erg goed geschonken worden bij pittig gekruide gerechten uit de Aziatische keuken.