Morgon

Morgon is de op een na grootste van de Crus van Beaujolais, en waarschijnlijk de meest onderscheidende wat betreft de bodem en de wijnen die hier worden gemaakt. Gelegen in het midden van de steile, heuvelachtige zone die de tien Beaujolais Crus hun thuis noemen, bevindt Morgon zich in Mont de Py, waar de bodem van kruimelige leisteen en leisteen een onderscheidende aardsheid aan de wijnen toevoegt. Wijnen uit Morgon hebben de neiging dieper en dichter te zijn dan de wijnen van de andere appellations van Beaujolais. De beste wijnen ontwikkelen zich na enkele jaren rijping.
Land
Land
Toon meer opties
Regio
Zoek een regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal
Toon meer opties

Enig resultaat

De appellation Morgon is een van de tien Cru’s in het wijngebied Beaujolais, in het oosten van Frankrijk. Het is gelegen in het centrale deel van het wijngebied Beaujolais. De wijngaard heeft een oostelijke ligging op de glooiende hellingen van de Mont de Py. Het gebied is ongeveer 11,8 vierkante kilometer. Het terroir is onderhevig aan drie klimatologische invloeden. Oceanisch gematigd door de Loire, de Middellandse Zee in de zomer en continentaal in de winter.

Één van de meest controversiële en unieke benamingen binnen de Beaujolais is Morgon – die een enorm andere stijl produceert dan de rest van de Beaujolais.

De wijnen voor Morgon zijn  beschouwd als enkele van de hoogste kwaliteit in de regio.  Deze zijn zeer gewaardeerd door enthousiaste wijnliefhebbers. Het belangrijkste om op te merken over de wijnen van Morgon is dat deze echt enkele jaren rijping in de kelder nodig heeft.  Deze wijnen ontwikkelen spectaculaire tonen naarmate ze ouder worden – vooral na 5-7 jaar. De regio heeft het geluk om  invloeden van de vulkanische bodem te hebben – vergelijkbaar met die in de regio Sicilië. Deze wijnen uit Morgon staan bekend om de immense structuur en complexiteit.

Morgon  zijn een fantastische begeleider van de meeste vleesgerechten. De kwaliteit van deze wijnen is te voortreffelijk om te combineren met iets anders dan een stevige maaltijd.