Vinovalie

De wijnen van Tarani worden gemaakt door een grote speler: Vinovalie. Een grote wijnproducent uit het Zuid-Westen van Frankrijk die het beste uit de wijnstreek haalt. De rijkdom en complementariteit van hun eigen wijngaarden in de Cahors, Fronton en Gaillac en de samenwerking met 15 andere Domaines & Châteaux om de juiste wijn voor ieders mond te maken. En dat doen ze goed !
Land
Land
Toon meer opties
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal
Toon meer opties
Helaas, geen wijnen gevonden, probeer het nogmaals met andere filters.

Vinovalie, een gezamenlijke wijnproducent, geboren in 2006 uit de fusie van 4 coöperaties (Rabastens, Técou, Fronton en Côtes d´Olt), promoten samen met haar 400 wijnbouwers 3 wijngaarden en de karakteristieke druivensoorten van het Zuidwesten.

Dit bedrijf rekent op de collectieve prestaties en vertrouwt op de diversiteit van zijn teams, de rijkdom en complementariteit van hun wijngaarden (Cahors, Fronton en Gaillac). Er zijn 15 Domaines & Châteaux om aan elke elke smaak te kunnen voldoen.
Een missie die ook elke individuele producent in staat stelt zich met zijn eigen wijnen te presenteren.

De groep is beter dan de beste van de groep….

Deze kernwaarde afkomstig uit het, in deze regio veel beoefende, rugby is de levensregel van Vinovalie. Men heeft ook de ethiek van het delen, de erkenning van de knowhow van wijnboeren, de authenticiteit van de terroirs en “landen”, de geest van duurzame ontwikkeling. Net als bij rugby wordt de overwinning gevierd met een glas in de hand, een glimlach op de lippen. Vinovalie is de geest van het dorp, het plezier om in een groep te zijn. En dat proef je dan ook.
Net als bij rugby zit het succes in de dialoog en uitwisseling tussen allen. Vinovalie is geboren uit dit idee en bracht vier grote wijncoöperatieve kelders samen in Zuidwest-Frankrijk.
4 coöperatieve wijnmakerijen, 4 identiteiten, 3 wijngaarden, 7 verbintenissen…, Vinovalie een menselijke coöperatie met vele facetten.

Vinovalie’s ambitie

  1. De ecologie van morgen uit met respect voor onze terroirs, onze wijnstokken en mensen staat bovenaan de lijst.
  2. Vind de sociale filosofie opnieuw uit: alle stammen van Vinovalie (wijnbouwers en werknemers) werken harmonieus en efficiënt in dienst van de wijn
  3. Waarde blijven creëren op het grondgebied: men heeft een erfgoed van vorige generaties ontvangen. Men is verplicht om het te behouden, te verbeteren zodat de kinderen op hun beurt weer trots zijn op hun erfgoed.

Binnen ons assortiment vindt u hun wijnen onder de merknaam Tarani