Stemmari

De wijnen van Stemmari uit Sicilië worden geproduceerd door wijnhuis Feudo Arancio. De wijngaarden zijn gelegen in het zuidwesten van het eiland Sicilië, waar een zonnig klimaat zorgt voor fantastische wijnen van hoogwaardige kwaliteit. Sicilië, het hart van de Middellandse Zee, is een ingewikkeld mozaïek van landen, klimaten, culturen, smaken, kleuren, menselijkheid, geschiedenis en tradities. De wijnen zijn er een prachtige expressie van dit eiland.
Land
Land
Toon meer opties
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal
Toon meer opties

Toont alle 6 resultaten

Een eerbetoon aan de Siciliaanse traditie en met veel respect voor de natuurlijke omgeving.  De wijnmakerij van Stemmari  is gebouwd volgens als een zogenaamde  “baglio” concept. Het traditionele Siciliaanse landelijke gebouw met de grote binnenplaats.

Het resultaat van deze mix van nieuwe technologie in de wijnbereiding en oude architectonische tradities is betoverend.  Het levert bovendien soortgelijke wijnen op.
Het wijnhuis is uitgerust met een high tech technologie voor het maken van wijn in een volledig geclimatiseerde omgeving. De oorspronkelijke bestaande smaken en geuren worden daarna ook verfijnd en versterkt in de barrique-kelder.
Een deskundig team van wijnbouwdeskundigen en oenologen, mensen die met passie werken, volgt constant de vinificatie van hun wijnen. Ze zijn toegewijd aan het produceren van wijnen van topkwaliteit. Rijk en intens zijn, met een zachte smaak en zoete zachte en rijpe tannines, en die zowel intens, harmonieus als elegant zijn.

De firma Stemmari cultiveert geheel hun eigen wijngaarden langs de  zuidkust van Sicilië, op de twee landgoederen van Sambuca di Sicilia en Acate.
Men selecteert  zorgvuldig meerdere variëteiten om te groeien in de ongerepte zonnige wijngaarden. Men heeft maar liefst zevenhonderd hectare gezonde wijnbouw. Inheemse en internationale wijndruiven zijn verzorgd en gecontroleerd door universitaire deskundigen. Dit samen met een grote en goed opgeleide werkploeg.

Sicilië, hart en ster van de Middellandse Zee, is een ingewikkeld mozaïek van landen, klimaten, culturen, smaken, kleuren, menselijkheid, geschiedenis en tradities. De wijnen zijn er een prachtige expressie van.

100 % Duurzaamheid

Men heeft zonneboilers geïnstalleerd voor de warmwatervoorziening. deze zijn speciaal gebruikt voor het reinigen van wijnkelderapparatuur.  Fotovoltaïsche panelen voor de elektrische voeding van het bedrijf. Op deze manier is het bedrijf nu  nagenoeg zelfvoorzienend. Daarbij is de ongeveer helft van de wijnkelder ondergronds om een ​​juiste temperatuur te garanderen in de wijnopslag. De behoefte aan airconditioning en elektriciteit  structureel is verminderd.

Daarnaast is bovendien watervoorziening kostbaar in de hete streken van Sicilië en daarom heeft Stemmari efficiënte manieren ontwikkeld om water op te vangen en te bewaren. Er zijn zeven kunstmatige meren op het landgoed (van waaruit winterregens men opvangt voor gebruik in de zomer) en ze bevatten meer dan 900.000 m3 water, het equivalent van 300 liter voor elke individuele wijnstokplant zonder te hoeven putten uit externe watervoorzieningen.
Computergestuurde druppelirrigatiesystemen maximaliseren de efficiëntie van de watervoorziening en garanderen dat het water alleen wordt gebruikt waar dat nodig is. Om de watervoorziening te behouden zuivert en leidt men het afvalwater naar een organische modderwaterzuiveraar , zodat het terug in de reservoirs stroomt.  En ten overvloede misschien : al het afval is hier ook  gesorteerd en gerecycled.

error: