Rocca delle Macìe

Meer dan 40 jaar wijdt de familie Zingarelli zich aan de Toscaanse Rocca delle Macìe, het maken van de beste wijnen, het geven van nauwgezette aandacht aan de wijngaarden en het verdedigen van Chianti Classico DOC. Een van de meest succesvolle producenten van Chianti Classico ter wereld !
Land
Land
Toon meer opties
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal
Toon meer opties

Toont alle 3 resultaten

Rocca delle Macie: van filmset naar wijngaard.

Rocca delle Macìe opgericht in 1973. Italo Zingarelli regisseur van de razend populaire filmserie met het komische duo Bud Spencer en Terence Hill (inclusief “They Call Me Trinity ‘En’ Trinity Is Still My Name ‘) – besloot zijn levenslange droom te verwezenlijken door het landgoed’ Le Macìe ‘te verwerven. Het strekte zich uit over in totaal 93 hectare. Slechts twee beplant met wijngaarden. Dit om een wijnmakerij in het hart van de Chianti Classico-zone op te richten. Nu is het landgoed meer dan 500 hectare. In totaal meer dan 200 gebruikt als wijngaarden en 22 als olijfboomgaarden, onderverdeeld over de zes landgoederen van het bedrijf: Le Macìe, Sant ‘Alfonso, Fizzano e le Tavolelle in het Chianti Classico-gebied, naast de landgoederen Campomaccione en Casa Maria in het Morellino di Scansano-gebied (Maremma).

De liefde en passie voor het Toscaanse land is inmiddels overgedragen aan zijn zonen en dochter.  In 1989 is Sergio, de jongste telg van de familie van Italo benoemd tot Company President.
Als onderdeel van Sergio’s bedrijfsstrategie om op de lange termijn de hoogste kwaliteit te bereiken, consolideert en ontwikkelt hij, samen met de samenwerking van zijn zus Sandra. Doel is een bedrijf dat wereldwijd populair is en blijft. Vele prijzen en erkenningen voor zijn wijnen is bovendien een eerste eis. We kunnen zeggen dat dit doel inmiddels zeker behaald is.

Duurzaamheid voorop!

In Italie het duidelijk het besef  dat het land en je directe omgeving, een enorme bron. Bij Rocca delle Macìe implementeert dan ook agrarische technieken die niet alleen gericht zijn op het voortdurend verbeteren van de producten, maar ook op het respecteren van het milieu.

In deze context worden de wijngaarden beschouwd als een “levend element”. De verschillende ecologische, culturele en menselijke factoren datgene kunnen doen, om het allerbeste van de wijnstok en het terroir tot uitdrukking te brengen. Uiteraard om het doel om hun wijnen van de beste kwaliteit te verkrijgen.

error: