Patrizi

De familie Manfredi heeft een lange geschiedenis in wijn die meer dan een eeuw teruggaat. Tegenwoordig is het een bloeiende cantina-onderhandelaar met een wijnmakerij in Farigliano die zowel moderne als traditionele praktijken toepast om kwaliteit, trouw aan stijl en variëteiten te produceren tegen winnende prijzen uit de Langhe in Piemonte. Het andere ‘geheim’ van de Manfredi-vaardigheden zijn de relaties die zijn gebaseerd op generaties vertrouwen, vandaar dat Aldo en Luigi toegang hebben tot druiven van opmerkelijke afkomst en kwaliteit.
Land
Land
Toon meer opties
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal
Toon meer opties

Enig resultaat

Patrizi wijnen is een onderdeel van wijnproducent Manfred.  Het begon in 1930 toen Giuseppe, genaamd Pino, wijngaarden en boerderijen rond Langhe koch. Hij begon zijn wijnen te leveren in de valleien rond Cuneo en in Ligurië.

In de jaren zestig begint Aldo, nog erg jong, met zijn vader in de kelder en in de handel te werken. Hij creëert werkrelaties en vriendschappen die nog steeds bestaan. In de jaren 80 gingen Gianfranca en Luigi, de vrouw en broer van Aldo, het bedrijf binnen. Nieuwe partnerschappen worden opgericht. De wijnen van Manfredi krijgen ook buitenlandse markten, van de Verenigde Staten tot Japan.

Tegenwoordig blijven Aldo, Gianfranca en hun dochters, Luisa en Paola, samen met een bekwame groep mensen deze traditie met passie voortzetten. Zij zijn gericht op de kwaliteit van het product. Ook de bescherming van het land en de wens om een familiegeschiedenis voort te zetten.

Langhe

De wijnmakerij van Manfredi ligt in het hart van het prachtige landschap.  De glooiende heuvels genaamd Langhe – World Heritage Sites UNESCO sinds 2014 -.  Hier zijn alleen de beste gebieden beplant met wijnstokken.  Ook op de heuvel van Bricco Rosso van Patrizi.  Hier zorgt het microklimaat voor evenwichtige en volle wijnen.

Passo del Bricco

Het woord “bricco” komt van “bric”, wat in het Piedmontese dialect de heuvel is: op de top van de Bricco Rosso-heuvel ligt het erf van Manfredi met een prachtig uitzicht op Langhe en de Alpen rondom; Vroeg gerenoveerd, het is nu een aangename plek om te ontspannen tijdens een bezoek aan het gebied of zelfs een dag door te brengen bij speciale gelegenheden.