Pago de Cirsus

Landen & Regio's
Landen & Regio's
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Druif
Druif
Toon meer opties
Thema
Thema
Toon meer opties
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties

Pago de Cirsus is een gerenommeerd wijnhuis in de regio Navarra, Spanje. Het wijnhuis is gelegen in het dorp Ablitas, in het zuiden van Navarra, nabij de rivier de Ebro. Pago de Cirsus is een modern wijnbedrijf dat zich richt op het produceren van kwaliteitswijnen met behulp van de nieuwste technieken en methoden.

Geschiedenis:
Pago de Cirsus is relatief jong in vergelijking met sommige andere wijnhuizen in de regio. Het werd opgericht in 2002 door de familie Iribarren, die al vele generaties lang betrokken is bij de wijnbouw in Navarra. Ze zagen potentieel in het landgoed Cirsus vanwege de diverse bodem en klimaatomstandigheden, die ideaal waren voor de teelt van verschillende druivensoorten.

Wijngaarden:
Het landgoed van Pago de Cirsus beslaat ongeveer 200 hectare, waarvan ongeveer 135 hectare is beplant met wijngaarden. De wijngaarden profiteren van de verschillende microklimaten en bodemsamenstellingen, variërend van alluviale gronden langs de rivier de Ebro tot kleiachtige en kalkrijke bodems. Deze diversiteit stelt het wijnhuis in staat om verschillende druivensoorten te verbouwen en wijnen te produceren met een breed scala aan smaken en stijlen.

Druivensoorten en Wijnstijlen:
Pago de Cirsus staat bekend om zijn rode wijnen, waarbij de rode druivenrassen zoals Tempranillo, Cabernet Sauvignon, Merlot en Syrah een belangrijke rol spelen. Deze druiven worden vaak gebruikt om zowel enkele variëteitswijnen als blends te produceren. De wijnen van Pago de Cirsus worden gekenmerkt door hun intense kleur, rijp fruit, complexiteit en uitstekende structuur.

Duurzaamheid:
Het wijnhuis Pago de Cirsus heeft aandacht voor duurzaamheid en milieubescherming. Ze streven ernaar om hun wijnbouwpraktijken zo milieuvriendelijk mogelijk te maken en werken aan het behoud van de biodiversiteit in hun wijngaarden.

Erkenning:
De wijnen van Pago de Cirsus hebben verschillende prijzen en erkenningen ontvangen voor hun uitmuntendheid en kwaliteit op internationale wijncompetities en beoordelingen.

Als je de kans krijgt om wijnen van Pago de Cirsus te proeven, kun je een unieke ervaring verwachten die de diversiteit en het karakter van de Navarra-regio weerspiegelt. Hun wijnen kunnen variëren van fruitige en toegankelijke stijlen tot complexe en krachtige rode wijnen die de aandacht trekken van wijnliefhebbers over de hele wereld.

error: