Marco Felluga

Marco Felluga is één van de meest prestigieuze wijnhuizen van de regio Collio: ze hebben een duurzame relatie met de wijn. Marco zette het familiebedrijf voort en richtte in 1956 het bedrijf op dat zijn naam draagt. Het evenwicht tussen innovatie en traditie heeft van zijn bedrijf een referentie voor het hele grondgebied gemaakt. Vandaag gaat zijn zoon verder op het pad van absolute kwaliteit. Dit zijn referentie wijnen uit Friuli!
Prijs
Prijs
Onder €10
Tussen €10 en €20 (2)
Tussen €20 en €30
Tussen €30 en €50
€50 en hoger
Speciaal
Wijnen per land en streek
Italië (2)
Friuli (2)
Collio (1)
Show more Show less
Druif
Pinot Grigio (1)
Sauvignon Blanc (1)
Show more Show less
Alcohol percentage
13,5 % (2)
Show more Show less
Jaar

Toont alle 2 resultaten

Roberto Felluga, telg van Marco Felluga, wiens wijngaarden, gelegen in Gradisco d’Isonzo, 120 hectare beslaan en in familiebezit of geëxploiteerd) in de Collio-regio, die een DOC-appellatie heeft. De familie bezit ook 100 hectare Russiz Superiore in Capriva dei Friuli, dat de meest gewaardeerde wijnen van Felluga produceert. De activiteiten van de Marco Felluga  zijn slechts 15 kilometer verwijderd van die van Livio Felluga.

Roberto’s vader, Marco, wordt beschouwd als een van de meest innovatieve wijnboeren in Italië, een traditie die wordt voortgezet door Roberto, een lange, slanke, bebaarde kerel die nogal lijkt op The Dude in The Big Lebowski en net zoveel Duits als hij. Italiaans, aangezien Friuli dicht bij de Oostenrijks-Duitse grens ligt. (Zijn dochter Ilaria is in opleiding om deel uit te maken van het familiebedrijf.)

Ze hebben wel een andere, Duitse traditie en benadering van wijnen. Men zoekt  naar frisheid en een balans tussen fruit en zuren. Sommige van onze wijnen zijn 100% gefermenteerd in roestvrij staal, maar andere in eikenhout. Ze produceren ook een riserva, wat ongebruikelijk is voor een witte wijn.”