Joseph Faiveley

Domaine Faiveley is een van de grootste domeinen (115 ha) in Bourgondië en, volgens velen, een van de beste. Veel van de topwijnen van Faiveley worden met de hand gebotteld zonder filtratie. Dit resulteert op zijn beurt in schone, weelderige wijnen die vaak Pinot Noir op zijn best laten zien. Hun concentratie en rijkdom worden zelden geëvenaard.
Prijs
Prijs
Onder €10
Tussen €10 en €20 (1)
Tussen €20 en €30
Tussen €30 en €50
€50 en hoger
Speciaal
Wijnen per land en streek
Frankrijk (1)
Bourgogne (1)
Show more Show less
Druif
Chardonnay (1)
Show more Show less
Alcohol percentage
Show more Show less
Jaar

Enig resultaat

Domaine Joseph Faiveley is een domein met meer dan 200 jaar geschiedenis. Het domein is opgericht  in 1825 door Pierre Faiveley en telt maar liefst 7 generaties! Ze hebben een instinctieve passie voor de streek en een aangeboren respect voor de mens en zijn werk. Deze waarden zijn de afgelopen 7 generaties ongewijzigd gebleven.

Het is een van de grootste wijnhuizen in de Bourgogne met 127 hectare aan eigen wijngaarden, verspreid over het volledige gebied.

Domaine Faiveley is een groot familiebedrijf met ongeveer 120 hectare aan wijngaarden. Hieronder zijn beroemde namen zoals Gevrey-Chambertin, Pommard, Volnay, Puligny-Montrachet en Chablis Grand Cru.

Het is echter daarbij ook een familiewijngoed met 10 hectare Grand cru en bijna 25 hectare Premier cru. De eerste stap werd in 1825 gezet door Pierre Faiveley. Zoon Joseph maakte van het wijngoed een topbedrijf en zijn wijnen werden ambassadeurs van Bourgogne-wijnen over de hele wereld. Een heldere, elegante en markante stijl. Men produceert hier zonder enige uitzondering wijnen die voldoen aan het ideaalbeeld van een Bourgogne. “Een wijngoed van zeer hoge kwaliteit, dat de volle glorie van de Franse wijnbouwkunst vertegenwoordigt”, aldus wijnauteursduo Michel Bettane en Thierry Desseauve.

Een bekende wijnproducent, niet alleen door zijn omvang, maar vooral door zijn traditie, vakmanschap en gebruik van nieuwe technieken. Om deze geweldige Bourgognes met bewaarpotentieel te maken, combineert tegnwoordig Erwan Faiveley de principes van moderne oenologie met traditionele rijping in Frans eiken vaten.

HVE 3 Niveau

Daarbij is ook het behalen van HVE-niveau 3-certificering op 11 december 2019 is een bewijs van gebruik van zorgvuldige teeltmethoden op Domaine Faiveley. Daarnaast is het hun wens om de impact op het milieu tot een minimum te beperken.
‘Het is een erkenning van het werk dat onze teams dagelijks verrichten en het behoeft geen betoog dat we erg trots zijn op deze prestatie!’ volgens Eve Faiveley

Deze aanpak wordt gedreven door de algemene ethische waarden. Daarnaast is de wens om de kwaliteit en authenticiteit van elk oogst te waarborgen.

De diversiteit van de fauna en flora in onze wijngaarden getuigt van hun uitstekende gezondheid. Men is dan ook trots op een actieve rol te spelen bij het behoud van de terroirs en de biodiversiteit van Bourgogne.

error: