Fosso Corno

De eigenaren van de wijnmakerij Fosso Corno hebben een doel gesteld: de belangrijkste producent worden van de meest wijdverbreide wijn van deze regio – Montepulciano d’Abruzzo. In vol vertrouwen wordt hier naar toe gewerkt .
Land
Land
Toon meer opties
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal
Toon meer opties

Toont alle 2 resultaten

Uitkijkend over de Adriatische zee en liggend op dezelfde hoogte als Rome.  Daar bevinden zich de wijngaarden van de ambitieuze wijnmaker Fosso Corno. Zij hebben zich als doel gesteld de beste Montepulciano’s van de regio te maken.

Fosso Corno is een jong wijnbedrijf in handen van broer en zus Marco en Sabrina Biscardo in het hart van de Abruzzen. Het is opgericht in 2001 met als uitgangspunt het maken van mooie wijnen op basis van de druif Montepulciano. Het huis maakt diverse stijlen Montepulciano d’Abruzzo. Van soepel en toegankelijk tot rijk en krachtig, waarbij men Frans eikenhout gebruikt. De 30 hectare wijngaard ligt op één heuvel in de Abruzzen met uitzicht over de Adriatische Zee. Men snoeit zorgvuldig met als doel de productie van fruit te beperken en de ideale omstandigheden te creëren voor voldoende luchtcirculatie. Dit zorgt voor een optimale rijping.

FOSSO CORNO begon al 6 jaar geleden om de wijngaarden met zorg te beheren met respect voor de bodem en planten. Mede door middel van mechanische verwerking. Men besloot drie machines te kopen waarmee men de grond in de buurt van de wijnstokken kon bewerken zonder schade aan te richten. Door de grond tussen de wijnstokken te verplaatsen, vernietigt men niet alleen het onkruid. Ook oppervlaktewortels verwijdert men en de grond wordt goed belucht. Allemaal zonder dat men hun toevlucht moet nemen tot chemische herbiciden.