Fontanassa

Marco Gemme, eigenaar en wijnmaker van Fontanassa, is één van de weinige Gavi’s producenten die lid zijn van Circuito Golden Gavi. De vereniging waarin alleen de beste Gavi wijnboeren mogen toetreden. Fontanassa is een producent waar er maar weinig van zijn.
Land
Land
Toon meer opties
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal
Toon meer opties

Toont alle 2 resultaten

De  Gavi’s   di  “Loro” van Fontanassa

Tussen Piemonte en Ligurië ligt een land van buitengewone schoonheid.  Hier lijkt de tijd langzamer te lopen, tussen intacte bossen en verzorgde wijngaarden. Hier komt de Gavi, een geweldige witte wijn, vandaan. In een regio juist bekend om zijn geweldige rode wijnen als Barolo en Barbaresco. Het wijnhuis Fontanassa is gevestigd in Rovereto di Gavi in ​​het hart van het historische gebied van Gavi D.O.C.G. van de gemeente Gavi. De eerste flessen zijn geproduceerd in 1988 met de komst van Marco en Roberto Gemme in het bedrijf. Dankzij de medewerking van de oenoloog Gaspare Buscemi hebben ze de top bereikt. De firma Fontanassa heeft een wijngaardareaal van 35 hectare en is dus maar een kleintje. Klein maar wel erg fijn.

Golden Gavi

En dat is waarom ze in 2010 begonnen zijn aan de “Golden Gavi”, een daad van grote liefde voor dit land. Er zijn negen excellente bedrijven, waaronder Fontanassa en die hebben besloten om tijd en energie te steken in het vergroten van het bewustzijn van de lokale cultuur, de eindeloze genoegens die de wijnboeren beetje bij beetje onthullen, samen met de onvergetelijke uitzichten op de groene en gouden heuvels.

error: