Domaine de Grangeneuve

De wijnen van Domaine de Grangeneuve zijn nog net gevestigd in de Drôme maar behoren al wel tot de Côtes du Rhône appelatie. Ze zijn technisch goed verzorgd, eerlijk, zuiver en met een heerlijk fruitig. karakter. Domaine de Grangeneuve is al sinds zijn oprichting in 1964 een referentie voor de streek. Je gaat gewoon nooit stuk met de wijnen van Domaine de Grangeneuve.
Land
Land
Toon meer opties
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal
Toon meer opties

Enig resultaat

Je gaat gewoon nooit stuk met de wijnen van Domaine de Grangeneuve. Ze zijn technisch goed verzorgd, eerlijk, zuiver en met een heerlijk fruitig. karakter. Domaine de Grangeneuve is al sinds zijn oprichting in 1964 een referentie voor de streek.

Toen Odette en Henri Bour in 1964 het domein in Côteaux de Tricastin – sinds 2010 Grignan les Adhémar genaamd – kochten, was er in de wijde omgeving geen druivenstok te bekennen. Er groeiden er alleen maar eikenbomen en graan. Toch plantte het echtpaar Rhône-druiven aan en het gebied bleek uitermate geschikt voor wijnbouw! In tegenstelling tot veel druivenboeren in de Rhône besloot de familie Bour zelf wijn te gaan maken.


Men beoefent duurzame landbouw via de methode Lutte Raisonnéé. Ze bewerken hun grond regelmatig en gebruiken zo duurzaam mogelijke producten voor hun wijnstokken. Oogsten gaat altijd bij optimale rijpheid van de druiven in samenhang met de doelstellingen per vintage en wijnvariëteit. De vinificaties zijn uitgevoerd per druivensoort en per perceel. Altijd aangepast aan het potentieel van elke wijnstok en aan de doelstellingen die men voor elke wijn heeeft vastgesteld. Gedreven door de wens om kwaliteitswijnen te maken zonder enige concessie, en met een diepe aandacht voor elke klant.


De wijnen van Domaine de Grangeneuve zijn gemaakt van typische Rhône druiven zoals grenache, syrah en viognier. Ze zijn zuiver en karaktervol en hebben een ontzettende goede prijs-kwaliteitsverhouding. Het domein wordt sinds 1980 geleid door Henri Jr. Onder zijn leiding groeide het uit tot een van de best gewaardeerde in de streek. Wanneer je in de buurt bent is er altijd een hartelijk ontvangst.

error: