Damilano

Damilano’s portfolio stopt niet bij Barolo, hun uitgebreide voetafdruk in Piemonte omvat een Langhe Arneis, Barbera d’Asti, Barbera d’Alba, Langhe Nebbiolo, Langhe Chardonnay en een Barolo Chinato. Het wijnhuis is gevestigd in La Morra. Piemonte op zijn best!
Land
Land
Toon meer opties
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal
Toon meer opties

Toont alle 7 resultaten

Het familiewijngoed Damilano is heden ten dage alom beschouwd als een ware hoofdrolspeler in de  Barolo. Het huidige wijngoed dateert van 1935. Echter hun wijngaarden op de heuvel Cannubi (de meest prestigieuze wijnheuvel binnen de commune Barolo) stammen al uit 1752. De geschiedenis van dit historische familiebedrijf begon in 1890.  Toen Giuseppe Borgogno – de overgrootvader van de huidige eigenaren – de druiven van zijn wijngaarden zelf begon te vinifiëren. Dit in plaats van door te verkopen aan andere producenten. Samen met zijn schoonzoon, Giacomo Damilano, verzorgde hij de wijngaarden en de vinificatie van de wijnen.

In de jaren die volgden groeide het familiebedrijf uit tot een succesvol wijngoed. In 1997 namen de kleinkinderen van Giacomo de leiding over. Alhoewel er altijd al meer dan goede wijnen zijn gemaakt, heeft de nieuwe slagkracht en energie van deze 4e generatie – bestaande uit Paolo, Mario en Guido Damilano – ervoor gezorgd dat de kwaliteit tot grote hoogte steeg. Een constante stroom van innovaties heeft geleid tot internationaal hooggewaardeerde Barolo’s. Allemaal met een majestueuze elegantie.

Terwijl Paolo en Mario de commerciële kant voor hun rekening nemen. Daar is Guido Damilano verantwoordelijk voor het wijngaard management en de vinificatie. De 53 hectare Nebbiolo wijngaarden, verspreid over de communes Barolo en La Morra, verzorgt Guido samen met de befaamde Italiaanse agronoom/landbouwkundige Gian Piero Romana. In de wijnkelders wordt Guido bijgestaan door niemand minder dan Giuseppe ‘Beppe’ Caviola – dé wijnconsultant in Piemonte – die ook producenten als Vietti (Castiglione Falletto) en Giacomo Conterno (Monforte d’Alba) bij staat met advies.