Costanti

Deze jonge wijnmaker Andrea Costanti streeft ernaar langdurige en complexe wijnen te produceren die van nature tijd nodig hebben om te rijpen en die niet gemakkelijk te maken zijn. Werkelijk wijnen die werkelijk boven het maaiveld uitsteken! Bewaarwijnen bij uitstek. Topkwaliteit!
Prijs
Prijs
Onder €10
Tussen €10 en €20
Tussen €20 en €30
Tussen €30 en €50
€50 en hoger (1)
Speciaal
Wijnen per land en streek
Italië (1)
Toscana (Toscane) (1)
Brunello di Montalcino (1)
Show more Show less
Druif
Brunello (1)
Show more Show less
Alcohol percentage
14% (1)
Show more Show less
Jaar

Enig resultaat

Het was 1983 toen een zeer jonge Andrea Costanti het bedrijf Colle a Matrichese overnam. Hij kreeg een  grote verantwoordelijkheid voor een van de weinige vooraanstaande kwaliteitslabels in Montalcino in die tijd.

De voorbije jaren hebben een steeds zelfverzekerder beeld laten zien. Er is nu totale harmonie tussen de kenmerken van het land, de Brunello van deze unieke wijngaarden en Andrea Costanti ‘s kunde voor het wijnmaken.

Bij het zoveel mogelijk ontwikkelen van de aromatische variëteit van de wijnenis hij zeer geslaagd.  De wijnstokken hem dan ook beloond met nog rijkere aroma’s. Dit vooral vanwege het feit dat ze op een hoogte van meer dan 400 meter zijn gekweekt met als gevolg extreme temperatuurverschillen. Prima omstandigheden voor nog meer aroma!

Hoewel hij veel respect heeft voor de Brunello-traditie, kijkt hij met zijn vergaande innovaties voortdurend naar de toekomst. De leeftijd van de wijnstokken, hun specifieke eigenschappen en de bodemsamenstelling.  Alle variabelen hebben hem geholpen bij het maken van deze rijke en lang te bewaren wijn.