☰ MENU
Menu

Cantina di Negrar

Wijncoöperatie Cantina di Negrar maakt geweldige kwaliteitswijnen die hoog scoren bij internationale wijnrecensenten, zoals Amarone della Valpolicella en Ripasso. Goede kwaliteit voor betaalbare prijzen uit het wijngebied Valpolicella in Noord-Italië. Bekijk het assortiment op wijnen.nl
Land
Land
Toon meer opties
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Prijs
Prijs - slider
Prijs - inputs
Flesinhoud
Zoek op inhoud
Flesinhoud
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Alcoholpercentage
Zoek op alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Jaargang
Zoek op jaargang
Jaargang
Duurzaam
Duurzaam
Smaak
Smaak
Speciaal
Speciaal
Toon meer opties

Cantine di Negrar is een historische wijncoöperatie uit de Valpolicella-regio in Veneto, Italië. Opgericht in 1933, staat deze coöperatie bekend om de productie van hoogwaardige wijnen, waaronder de beroemde Amarone della Valpolicella en Ripasso.

Cantine di Negrar werkt samen met lokale wijnboeren die druiven van uitzonderlijke kwaliteit leveren, zoals Corvina, Rondinella en Molinara, om wijnen te creëren die de tradities en het terroir van Valpolicella weerspiegelen. De coöperatie combineert moderne wijntechnieken met respect voor oude wijnbouwtradities, wat resulteert in wijnen met diepe, complexe smaken en een verfijnd karakter.

De coöperatie is opgericht door een groep wijnbouwers die door samenwerking en het delen van kennis de kwaliteit van hun wijnen wilden verhogen. Een goede keuze! Cantina di Negrar uit Valpolicella maakt geweldige kwaliteitswijnen die hoog scoren bij internationale wijnrecensenten! Het wijnhuis is uitgegroeid tot een hypermodern bedrijf met moderne faciliteiten. De wijnen geven nog steeds uitdrukking aan de karakteristieke kenmerken van wijnen uit het Valpolicella-gebied.

De coöperatie heeft 700 hectare wijngaarden, verspreid over het Valpolicella Classica-gebied. De 230 partners werken samen met de professionele medewerkers binnen het bedrijf.

Duurzame wijnbouw is bij Cantina Valpolicella di Negrar een must: Men ziet de noodzaak van een economisch rendabele productie met respect voor het milieu.  De diepgaande studie van de biologie, ecologie en omgeving waar onze wijnmaker-partners werken. Het stelt hun in staat om goede praktijken toe te passen.  Oa. in het beheer van de bodembeheer, de teelt van de eerste bodemlaag, het naast elkaar bestaan ​​van duizenden planten in de directe nabijheid op de hetzelfde oppervlak, en tot slot ongediertebeschermingssystemen met de minste milieu-impact op exploitanten en consumenten.