Ca' del Bosco

Ca’ del Bosco mousserende wijnen, met hun karakter en elegante persoonlijkheid, zijn de hoofdrolspelers van dit succes. De stijl die hen onderscheidt is gedurfd en onmiskenbaar, gebaseerd op de volheid van het fruit, diepe en sappige aroma’s en een afgemeten en verstandige dosage op het eind. Van de beroemde “Cuvée Prestige”, die een symbool is geworden van elegantie en kwaliteit, tot de Riserve genoemd naar de oprichter Annamaria Clementi, om nog maar te zwijgen van de vintage mousserende wijnen en de zeer elegante stille wijnen, waaronder de Chardonnay opvalt, dit vertegenwoordigt dat grote Italiaanse eonologische wonder dat de naam Franciacorta Ca’ del Bosco draagt.
Prijs
Prijs
Onder €10
Tussen €10 en €20
Tussen €20 en €30
Tussen €30 en €50 (1)
€50 en hoger
Show more Show less
Speciaal
Wijnen per land en streek
Italië (1)
Lombardia - Lombardije (1)
Franciacorta (1)
Show more Show less
Druif
Chardonnay (1)
Pinot Bianco (1)
Pinot Nero (1)
Show more Show less
Jaar

Enig resultaat

Ca’ del Bosco is een begrip in Franciacorta en in de Italiaanse productie van mousserende wijnen van topkwaliteit. Het is een vertegenwoordiger van “Made in Italy-excellence” die al generaties lang een statussymbool is. De geschiedenis begon in het midden van de jaren zestig, toen Annamaria Clementi een klein landhuis kocht in Erbusco. Dit was plaatselijk bekend als “Ca’ del bosc”. Een paar jaar later had haar zoon Maurizio Zanella, die terugkeerde van een reis naar Champagne, een briljant idee. Hij zou  dat kleine huis, omringd door kastanjebossen, om toveren tot een van de modernste wijnmakerijen in de omgeving.

De geschiedenis van de wijnmakerij Ca’ del Bosco is het verhaal van een droom die dag na dag werkelijkheid is geworden, dankzij hard werken en een constant, meedogenloos streven naar kwaliteit. Dankzij zijn buitengewone succes heeft deze wijnmakerij zijn wijngaarden uitgebreid naar 8 verschillende steden in Franciacorta.

Oude pergola-getrainde wijngaarden worden afgewisseld met modernere en productievere wijngaarden, afhankelijk van de kenmerken van het land. Beheer op basis van steeds duurzamere praktijken heeft deze prachtige wijnmakerij ertoe gebracht om de biologische conversie van verschillende percelen uit te voeren. In de wijnmakerij is het zelfs mogelijk om een ​​gebied te bezoeken dat gewijd is aan kunst en sculpturen, zeer gewild door Maurizio Zanella, die ervan overtuigd was dat de combinatie van oenologie en artistiek onderzoek een werkelijk magische cirkel en een continue bron van inspiratie zou kunnen creëren. Als wij zijn Francorta’s proeven, lijkt het alsof de schilder zelf aan het werk is geweest.