Boscarelli

Boscarelli is een Toscaans wijnhuis in Montepulciano dat bekend staat om authentieke wijnen uit het Montepulciano-gebied. De wijnen zijn van zeer hoge kwaliteit en hebben het DOCG kenmerk. Kenmerkend voor de wijnen van Boscarelli zijn de pure, elegante smaken en het minimaal ingrijpen in het productieproces.
Land
Land
Toon meer opties
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal
Toon meer opties

Enig resultaat

Paola en haar zonen, Luca en Nicolò, hebben met zorg wijngaarden en kelders opgezet om de ware aard van hun wijnen tot uiting te brengen. Egidio Conradi, afkomstig uit Montepulciano, keerde na jaren in de internationale handel terug naar zijn geboortegrond in de jaren ’60. Hier kocht hij oude boerderijen met verwaarloosde wijngaarden in Cervignano di Montepulciano. Samen met dochter Paola en haar man Ippolito De Ferrari richtte Egidio in 1962 wijnhuis Poderi Boscarelli op.

De wijngaarden liggen grotendeels op de hellingen ten noordoosten van Montepulciano, waar het microklimaat voor ideale omstandigheden zorgt. De bodem geeft de wijnen hun kenmerkende elegantie en mineraliteit. De zonen, Luca en Nicolò, zijn nu actief betrokken bij Boscarelli. Met 30 unieke cuvées per jaar streven ze naar pure, elegante wijnen met een herkenbaar karakter. Hun zorgvuldige aanpak in de kelders resulteert in toegankelijke wijnen met een elegantie die het koele klimaat in de Chiana-vallei weerspiegelt.

error: